Betoog straffen.

De straffen zijn in Nederland te laag, waardoor criminelen eerder geneigd zijn iets te doen en draaideurcriminelen sneller met hun verkeerde praktijken verder kunnen gaan. De criminaliteit die nu al hoger is dan in de Verenigde Staten moet en kan verlaagd worden. Het kan o.a. door hogere straffen.
Zwitserland heeft, naar de statistieken gezien, minder criminaliteit in het land vergeleken met Nederland. Maar ook hogere straffen. Zo is dat ook met de Verenigde Staten. Daar is evenzo

Nederland is de Verenigde Staten (score: 21,1%) qua misdaad inmiddels ruim voorbijgestreefd.
Een in het oog springend verschil tussen beide landen is dat jaarlijks 0,8% van de Nederlandse vrouwen slachtoffer wordt van aanranding of verkrachting - een twee keer zo hoog percentage als in de VS.

minder criminaliteit dan in Nederland en ook hogere straffen. Dus het helpt zeker wel om hogere straffen te geven. Het hier bovenstaande alleen al betekent dat de Nederlandse maatschappij diep gezakt is. Hogere straffen kunnen daar goed antwoord op geven. En stelt u zich eens voor dat het straffen wel helpt maar het harder straffen verder geen effect heeft, zoals sommigen beweren. Dan is de maatschappij wel langer van die criminelen af, als er inderdaad ook hogere straffen wordt gegeven. Draaideurcriminelen kunnen zo ook minder snel weer verdergaan met hun ordinaire gewoonten. Onderzoek heeft aangetoond dat hoe hoger de kans is om opgepakt te worden en hoe zwaarder de straf, hoe groter de kans is dat een crimineel van zijn daad afziet. Het zijn tenslotte ook maar mensen met gevoelens. Jaarlijks vallen er door moord en doodslag in Nederland ongeveer 250 slachtoffers. Ik ben ervan overtuigd dat er jaarlijks minder slachtoffers vallen als er hogere straffen zijn. De dader zal zich zo eerder van de daad afzien

TWEE JAAR EXTRA STRAF VOOR DRAAIDEURCRIMINELEN. Luid de titel van een stukje van de website Regering.nl en de tekst hieronder komt uit de tekst van die pagina zelf.

Naar schatting wordt 60% van de geregistreerde criminaliteit veroorzaakt door deze 'draaideurcriminelen'. In de praktijk blijkt dat deze daders niet of kort in voorlopige hechtenis worden genomen en vaak een korte straf krijgen. Door veelplegers direct op te pakken en langer vast te houden, wil het kabinet criminaliteit voorkomen.
Het voorstel komt voort uit het veiligheidsplan van het kabinet.

De winst van een misdaad mag niet op kunnen wegen tegen de straf die ze ervoor krijgen. Het moet overduidelijk zijn dat misdaad niet loont. Ik vind het dus een goede zaak dat de regering hogere straffen gaat geven. Ik neem aan dat het ook gaat werken.
Rechters hebben er een handje van om straf vermindering te geven terwijl ze al een lage straf krijgen. Straf vermindering moet alleen in uitzonderlijke gevallen gegeven worden. Want mensen die iets ergs hebben gedaan, bijvoorbeeld een moord of iets dergelijks, kunnen ook nog eerder vrijuit gaan terwijl ze al vaak lage straffen hebben. Goed gedrag in de cel maakt een misdrijf, waarvoor ze vastzitten, niet minder erg. Dus strafvermindering is vaak nutteloos.
De straffen zijn in Nederland te laag. De criminaliteit is in Nederland hoger dan in genoeg andere landen. Jaarlijks vallen er door moord en doodslag in Nederland ongeveer 250 slachtoffers. 60% van de geregistreerde criminaliteit wordt veroorzaakt door draaideurcriminelen. Onderzoek heeft aangetoond dat hoe hoger de kans is om opgepakt te worden en hoe zwaarder de straf, hoe groter de kans is dat een crimineel van zijn daad afziet. Dus de straffen moeten gewoon hoger, nog hoger voor de draaideurcriminelen en ook hoger voor de ‘gewone’ criminelen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Cooooool!

9 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

hoi ruben, goed betoog. Kheb er veel aan gehad, alleen mijn stelling is: De rechters in Nederland delen de juiste straffen uit. Ik ben er ook tegen.

Bedankt.
Groeten, Maurice (16 jaar)

14 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast