Soapseries

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 524 woorden
  • 29 november 2001
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
51 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Soapseries

Soaps iedereen kent ze wel, de series die elke dag terugkomen en eigenlijk over niks gaan. Goede Tijden Slechte Tijden, Goudkust en Onderweg naar Morgen allemaal hetzelfde, het leven van een stel jonge mensen wat ze niet gemakkelijk afgaat. Dan wordt daar weer overspel gepleegd, dan ontstaat ergens anders weer een nieuwe liefde. Het hangt van liefde, overspel, en andere sociale problemen van mensen aan elkaar. De series zijn zo eentonig, je kunt zelf het vervolg wel raden. Als je een soapserie volgt en je kijkt er een week niet naar, kun je de draad in tien minuten wel oppakken en snap je weer waar het over gaat. Er zit ook erg weinig diepgang in de verhalen dus zelfs een beetje nadenken s al overbodig. Het enige wat je moet doen is voor de tv gaan zitten en kijken, dat is toch waardeloos!

Een ander groot nadeel is dat er op andere zenders leerzame, of in ieder geval nuttigere, programma’s worden uitgezonden. Als tegenwoordig de mensen alleen nog maar naar soaps kijken worden die programma’s niet meer bekeken en dat zou toch jammer zijn. Er kijken ook veel kinderen naar de soapseries en voor hen is het al helemaal goed dat ze naar leerzame programma’s kijken en daar wat van opsteken. Een slimme maatschappij vind ik beter dan een ‘soapdeskundige’ maatschappij.

Er zijn mensen die soapseries kijken een leuke manier van ontspanning vinden na een harde dag werken. Dit is op zich wel begrijpelijk maar het lijkt erop dat mensen zich alleen nog maar voor de tv kunnen ontspannen. Ik vind dat mensen meer moeten sporten in plaats van naar die duffe series kijken, dat is toch een veel betere manier van ontspanning. Het is goed voor je en nog leuk ook. Gezellig een spelletje doen met hele gezin is toch ook leuk. Het is ook nog eens goed voor je sociale contacten want als je voor de tv zit wordt er helemaal niet gepraat tussen de gezinsleden. Zeker voor kinderen is dat erg belangrijk. Dus soapseries kijken voor ontspanning is grote onzin.

Andere mensen vinden het leuk om de problemen van de personen te volgen. Dat begrijp ik totaal niet; wat is er nou leuk aan de problemen van een ander? Ik weet het echt niet. De wereld zit al vol problemen, iedereen heeft zijn eigen problemen. Je neemt er dan toch niet de problemen van een ander bij?! Je eigen problemen vind je erg, maar die van een ander leuk. Dat klopt toch niet?!

Soaps, ik kan er eigenlijk niks goeds over zeggen. Ik zie echt geen enkel voordeel in soapseries. Ze zijn inhoudelijk waardeloos, verdringen nuttige programma’s van de buis, zorgen voor slechte andere ontspanning, zorgen voor slechte sociale contacten in een gezin en gaan alleen maar over problemen terwijl iedereen al genoeg problemen heeft. Dat is toch waardeloos! Dat ze van de Nederlandse televisie afmoeten gaat wel erg ver maar zoveel soapseries als er nu te zien zijn is veel te veel. Er kunnen er best een paar verdwijnen. Mensen doe ook eens wat anders dan de hele avond voor de televisie soaps kijken!

(519 woorden)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.