Piercings en tattoo's

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 455 woorden
  • 30 mei 2002
  • 62 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
62 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Piercings en tattoo’s Steeds meer zie je mensen lopen met een piercing of tattoo. Mensen zonder tattoo of piercing, hebben daarover snel hun mening klaar. Maar dit slaat nergens op, een persoon met een oorbel, heeft net zo goed een piercing, in principe is een oorbel namelijk ook een piercing. Mensen met een piercing of tattoo, zijn, in de ogen van mensen die geen piercing, of tattoo hebben beschouwd als mensen met een grote agressiviteit of ze worden als asociaal beschouwd. Maar mensen met piercings en tattoo’s zijn vaak gewoon hele lieve mensen, ze hebben niets kwaads in zich. Mijn stelling luidt daarom; ‘Mensen met een piercing of tattoo zijn gewone mensen, geen buitenaardse wezens’.

Ten eerste wil ik het feit benadrukken dat mensen met een piercing of tattoo min of meer worden gediscrimineerd. Ze worden snel afgeschreven als mensen die agressief zijn of asociaal. Dit is echt niet het geval. Een voorbeeld hiervan is een man in het tv-programma Temptation Island. Hij zit ook helemaal onder de tattoo’s en heeft een enkele piercing. Maar die man heeft niets kwaads in zich en gaat heel lief om met andere mensen! Dus waarom zou je mensen beoordelen op hun uiterlijk?! Dat sltaat nergens op.

Ten tweede vind ik mensen met piercing’s en tattoo’s mensen met een hoog zelfrespect. Ze laten zien wie ze zijn, en anderen mogen dat ook zien. Verder heeft een piering of tattoo vaak een speciale betekenis, denk aan een hartje met de naam van je geliefde eronder. Als personen kiezen voor een piercing of tattoo dan betekend dat dat ze zich een geheel voelen.

Ten slotte vind ik dat mensen met een piercing of tattoo behandeld moeten worden zoals de rest van de wereld. En ik weet dat er genoeg mensen zijn, die een piercing of tattoo afkeuren, maar misschien moet er nog aan gewend worden. En dat wordt dan hoog tijd. Mensen moeten zich dus over hun scherpe vooroordelen zetten dat een piercing of tattoo iets vreemds is. Leer een piercing of tattoo accepteren, misschien vind je het zelf niet mooi, of zou je het zelf niet doen, mensen met een piercing of tattoo vinden het wel mooi.

Ik kom hierbij tot de conclusie, dat ik vind dat mensen met piercings en tattoo’s gewone mensen zijn, die het niet verdienen om anders beschouwd te worden als de rest van de wereld. Mensen met piercings en tattoo’s hoeven ook absoluut niet agressief of asociaal te zijn en het is jammer dat nog veel mensen van die scherpe vooroordelen hebben over mensen met piercings of tattoo’s. Behandel mensen met piercings of tattoo’s zoals je zelf behandeld zou willen worden, en niet als buitenaardse wezens!

REACTIES

W.

W.

mooi..!!

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.