Pesten

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 745 woorden
  • 21 januari 2002
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
46 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Pesten !!

Pesten vind ik zo ongeveer het ergste dat er is , iemand uitschelden of buitensluiten omdat ze een bril hebben , rood haar hebben,een kleurtje hebben , kortom anders zijn , dat vind ik ontstellend vreemd.Zo zie je ook in vaak in de krant of op het nieuws ,berichten over oorlogen tussen twee landen of volken ,dat snap ik nou niet ,wat zou je ermee moeten bereiken : duizenden doden , platgebrande huizen of misschien uitgehongerde mensen .Ik weet dat dat allemaal wel heel extreem is ,we hebben het immers over pesten , maar daar begint het eigenlijk mee . Op het schoolplein staat een groepje kinderen te giechelen en te wijzen naar een jongetje met een bril , en nu moet je dat omzetten , bijvoorbeeld dat jongetje is een klein machteloos volkje en dat gemene groepje is dan de machtrijke in wapenbezittende oorlog voerders.zo begint dan die oorlog.

Kijk er is een grens , als je tegen iemand zegt : “ haha wat een grappig truitje “ , dan kan je nog wel even meelachen ,dat noemt men : “ plagen “ .Maar kijk als je zegt : “ jemig wat een lelijke trui zeg “ , dan wordt het opeens gemeen en vervelend, dat noemt men : “ Pesten” .Je moet goed weten wanneer je de grens oversteekt naar pesten want dan is het niet leuk meer.

Ik word altijd wel eens geplaagd , ja hoor da`s helemaal niet erg hoor ,nee IK vind dat totaal niet vervelend .Maar ik vind mij zelf best zelfverzekerd , ik zeg en doe wat ik wil en ik kom voor mijzelf op, en ga niet een hoekje mezelf opsluiten.Maar er zijn natuurlijk ook mensen die wat minder zeker zijn over zichzelf en andere, dat ze diep binnenin het WEL vervelend vinden om : “ geplaagd “ te worden,daarom moet je ook goed kunnen aanvoelen hoe mensen reageren op wat je zegt , en je moet eerst nadenken over HOE je het zegt.

Ik vind onze klas echt heel leuk , echt ik vind onze klas zo gezellig . Wij kunnen met iedereen heel goed omgaan . De hele klas organiseert leuke dingen zoals zwemmen en een video kijken of een toneelstuk in elkaar zetten .Maar bijvoorbeeld groep 7 , dat is weer een ietsje minder gezellige klas vind ik , ze zijn vast heel aardig en zo maar wij gaan ook veel meer met de jongens om , wij zijn niet zo preuts en overdreven .En de meisjes van groep 7 kunnen ontzettend katten tegen elkaar over een dansje !!!! En ik vind al die meisjes apart hartstikke leuk hoor maar samen, dan is het wat minder.

Ik pest zelf NOOIT en misschien klink dan ontzettend slijmerig maar het is echt zo , ik heb nog nooit iets gezegd van iemand waarvan ik wist dat ze het niet fijn zouden vinden. Ik heb altijd goed opgepast dat ik ze niet pijn zou doen.

Ik weet bijna zeker dat er in onze klas niet gepest wordt. Kijk er vliegen natuurlijk opmerkingen rond waarvan je denkt van : “ he , dat is nou even jammer “, maar dan begrijp je wel dat diegene die het zei het niet zo bedoelde , daarom moet je ook nooit iets te hard opvatten en dan de hele dag er mee zitten want het kan vaak zo zijn dat diegene precies hetzelfde doet omdat het haar/hem heel erg spijt , dat moet je dan maar in je hoofd zetten.

Ik weet zeker dat er mensen zijn die niet tevreden met zichzelf zijn en meer willen opvallen of populairder willen zijn. En daar heb ik wel een paar tips voor. Ten eerste , doe iets opvallends ;bijvoorbeeld trek een fel roze shirtje aan of een gele wollen trui. Het hoeft niet lelijk te zijn, maar het moet opvallen . Voor zo`n actie moet je LEF hebben dat is heel belangrijk . Je zult merken dat iedereen het wel mooi of grappig vindt ,wat je aan hebt. Ten tweede probeer zoveel mogelijk jezelf te mengen met iedereen , ga niet in je eentje alles doen . Doe iets geks , ga eens een keer met een meisje dat je niet goed kent te spelen. Hierdoor win je veel zelfvertrouwen terug .En ten derde BLIJF ALTIJD JEZELF, Ga nooit met mensen meelopen of hangen , sta altijd voor jezelf en laat niemand je gebruiken . Zegt iemand bijvoorbeeld: “Haal mijn tas.” Zeg dan “ Nee doe het zelf. “ Dit is niet onaardig maar eerlijk dus voel je niet schuldig, Ook al vind je jezelf te dik of te lang , het gaat niet om je uiterlijk maar om je innerlijk , Duuuuus : “ HEB LEF,PROBEER TE MENGEN ,EN BLIJF ALTIJD JEZELF!!!!!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.