Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Bommen op Bin Laden? Nee, eerder bommen op de burgers van Afghanistan dan dat ze Bin Laden raken. Ik ben het niet eens met de aanvallen op Afghanistan van Amerika.

Amerika is woest over de aanslag van Bin Laden waarbij veel onschuldige slachtoffers vielen. Ze vindt het niet normaal dat er gewone burgers omkomen bij de aanslagen van Bin Laden dus gooien ze maar bommen op Afghanistan waarbij net zo goed burgers bij omkomen, ook al zeggen ze van niet maar er komen toch altijd wel burgers om. Het is dan niet zoals de aanslag op 11 September alleen maar op burgers gericht maar dan zijn er toch betere oplossingen dan bombarderen. Want ze zijn nu al meer dan 4 maanden aan het bombarderen en heeft het al iets geholpen? Nee dus. Ze moeten proberen om Bin Laden op een andere manier te pakken te krijgen. Bijvoorbeeld door gespecialeerde militairen (genaamd commando’s) het land in te sturen en hun Bin Laden op te laten sporen. Die mensen zijn erop getraind om in zulk soort gebieden te overleven en iemand zoals Bin Laden op te sporen. Dit zal natuurlijk ook niet al te snel gaan maar het is toch een betere oplossing dan luchtaanvallen. Ook blijkt het vaak verkeerd te gaan bij luchtaanvallen, er worden dan bommen afgeworpen die of niks of nog erger burgerdoelen raken in plaats van bijvoorbeeld legerkampen van de Taliban. Ook blijkt vaak dat bij bijvoorbeeld grotten waarop bommen worden gegooid, dat er helemaal niemand in zit. Het zoeken van Bin Laden is hetzelfde als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dan is bombarderen wel een erg rare manier van zoeken. Het kost handen vol met geld en het kan heel lang gaan duren voordat je hem te pakken hebt. En nog een nadeel van bombarderen is dat als je hem raakt dat je dat vaak niet meer kan zien. Want kun je aan een door bommen ingestorte grot zien of ze dood zijn of niet en of er eigenlijk wel iemand inzat?

Ook een probleem is dat Amerika hulppakketten afgooit voor de burgers, maar de pakketten hebben dezelfde gele kleur en dezelfde vorm als niet ontplofte clusterbommen. Ook dat is weer een punt waarop ik denk van hebben ze eigenlijk wel rustig van tevoren nagedacht waarmee ze bezig zijn?Er zijn natuurlijk mensen die het wel eens zijn met de bombardementen van Amerika maar dat zijn over het algemeen Amerikanen die denken dat ze vuur met vuur moeten bestrijden. Die mensen zijn gewoon boos over het feit dat Bin Laden iets gedaan heeft wat fout was en dus begaan ze zelf ook die fout.

Dus Amerika moet stoppen met deze acties en het op een andere manier oplossen want hier schieten ze niks mee op.Bronnen:Bron 1

Artikel uit van 20-10-2001

Duizenden demonstreren tegen oorlog Afghanistan

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam hebben zaterdagmiddag enkele duizenden mensen gedemonstreerd tegen de militaire acties in Afghanistan. Volgens de politie namen 5000 mensen deel aan de actie, de organisatie Het Platform tegen de Nieuwe Oorlog sprak van het dubbele aantal.

De actievoerders begonnen om 15.00 uur aan een optocht door de hoofdstad. Daarvoor werden ze op de Dam door verschillende sprekers toegesproken. De organisatie riep op tot het stoppen van de nieuwe oorlog in Afghanistan.

KaartenactieOm de woorden kracht bij te zetten, is Het Platform tegen de Nieuwe Oorlog een kaartenactie begonnen. Kaarten met een oproep aan de Nederlandse regering om zich in te spannen voor het beëindigen van de oorlog worden naar minister-president Kok gestuurd. De kaart bevat verder de tekst: ,,Er moet een wapenstilstand komen en daarmee ruimte voor humanitaire hulp aan vluchtelingen en andere slachtoffers. Verder moet gezorgd worden voor opsporing, arrestatie en berechting van de verantwoordelijken voor de terroristische aanvallen van 11 september in Amerika, binnen de regels van het internationaal recht.''

Vice-fractievoorzitter Marijke Vos van GroenLinks behoorde niet tot de sprekers op de Dam. Zij kreeg vrijdag te horen dat op haar bijdrage aan de demonstratie geen prijs werd gesteld. ,,Het standpunt van GroenLinks over de bombardementen ligt toch te ver af van dat van de demonstranten'', aldus de organisatie. De fractie heeft tot nu toe steeds ,,niet afwijzend'' gereageerd op de Amerikaanse en Britse militaire acties in Afghanistan.

De demonstratie vond plaats onder begeleiding van de politie. Problemen deden zich daarbij niet voor, aldus een politiewoordvoerster. De actie eindigde aan het eind van de middag weer op de Dam. De actievoerders lieten daar een paar duizend gekleurde ballonnen op met kaartjes met teksten voor de vrede.Bron 2

Afghanen Nederland: Aanval is geen dappere daad

UTRECHT - De aanval op Afghanistan is ,,geen dappere daad''. Dat stelt voorzitter A. Faquiri van de Federatie van Afghaanse Vluchtelingen Organisaties in Nederland (Favon).

Volgens Faquiri is het waarschijnlijk dat door de luchtaanvallen veel burgerslachtoffers zullen vallen. ,,Er is overhaast opgetreden. Een luchtaanval zou geen optie moeten zijn. Daarmee maakt men zich er te gemakkelijk vanaf. Met zoveel landen die verenigd zijn in een vergeldingsaanval, had deze optie niet gekozen moeten worden. Men had moeten inzetten met commando's op de schuilplaatsen van Bin Laden en de trainingskampen.''

In de Afghaanse gemeenschap is veel onrust ontstaan door de aanval, aldus Faquiri. ,,We zitten allemaal bij elkaar. Iedereen is geschokt en vreselijk verdrietig. Het voelt niet goed als wij zien dat onze geboortestad wordt verwoest. Dit is geen dappere daad. We wachten met angst op de eerste berichten over burgerslachtoffers.''Bronverslagen:Bron 1:

Titel: Duizenden demonstreren tegen oorlog Afghanistan

Herkomst bron: Gelderlander 20-10-2001

Moederbron: De Gelderlander

Samenvatting: Ongeveer 5000 man demonstreerde op de Dam in Amsterdam tegen de oorlog in Afghanistan, ze zijn tegen de manier van reageren van Amerika op de aanslag van 11 September.Bron 2:

Titel: Afghanen Nederland: Aanval is geen dappere daad

Herkomst bron: Gelderlander 21-10-2001

Moederbron: De Gelderlander

Samenvatting: De Afghaanse gemeenschap in Nederland is het niet eens met de acties van Amerika want ze vinden het niet reëel dat de burgers hieronder te lijden hebben.Bronvermelding:Allebei de bronnen zijn afkomstig van www.degelderlander.nl.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Mooi geschreven Vinnie vooral de eerste zin was mooi gezegd

18 jaar geleden

U.

U.

Hey
Ik heb jouw werkstuuk gelezen ik vind dat een pracht werk . Ik ben zelf uit Afghanistan en woon in Belgie al een en halfe jaar ...


peace ...

17 jaar geleden