Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nederland over op groene energie

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 550 woorden
  • 21 september 2017
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
25 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hallo allemaal, ik houd mijn betoog over de stelling: Nederland moet tussen 2035 en 2040 volledig over zijn op groene stroom.
Ik ben het natuurlijk eens met deze stelling.
Als eerste een paar argumenten voor deze stelling. Ten eerste, de fossiele brandstoffen, zoals olie en steenkool, raken op.
Onderzoek heeft uitgewezen dat er voor nog ongeveer 80 jaar aan olie in de grond zit.
En het aardgas, met de huidige reserves, nog zo’n 17 jaar.
Onderzoekers zeggen dat er nog 940 miljard kuub aan aardgas in de aarde zit, dit lijkt veel, maar aangezien bijna heel Nederland haar huishoudens verwarmt met aardgas gaat dit best wel snel.

En dit allemaal in tegenstelling tot groene energie. De wind raakt nooit op.
Het zonlicht ook niet en daarom vind ik dat nederland over moet op groene energie.
Overigens zijn fossiele brandstoffen schadelijk voor het milieu en ondersteunen fossiele brandstoffen het versterkt broeikaseffect. Ten tweede, de overheid heeft een salderingsregeling op zonnepanelen.
Kort samengevat is het dit: Als jij als particulier zonnepanelen aanschaft lever jij de energie die je opwekt aan het net.
Als jij minder energie gebruikt dan dat je opwekt loopt je meter terug en betaal je dus minder of krijg je juist geld terug. Ten derde andere landen zijn al volop op de goede weg en een stuk verder dan Nederland in het overgaan op groene energie.
Je hoort mij niet zeggen dat Nederland niet hard bezig is om op groen over te gaan, maar als je naar Noorwegen of Zweden, bijvoorbeeld, kijkt dan zie je dat zij een heel stuk
 voorlopen op Nederland met de overgang naar groene energie. Kijk naar Noorwegen, dit land wekt al ruim 60% van zijn energie groen op. En Zweden, ruim 40% van haar energie is groen.
Het kan dus wel. En als laatste, Het geeft Nederland een goed imago. Als Nederland voor 2050, de conferentie van Parijs, volledig op groen over is. Kan Nederland zeggen zo van: Kijk wij kunnen dit en zijn goed!
Een tegenargument kan zijn: zonneparken vervuilen de horizon en zijn niet mooi.
Onderzoekers van de UvA en het  ECN hebben hiervoor een oplossing gevonden.
Ze hebben een techniek ontwikkeld waardoor ze een zonnepaneel van een heldere groene kleur kunnen voorzien.
Dit zonnepaneel is dan 10% minder rendabel, maar als je hiermee zorgt dat de panelen minder opvallen, kun je het probleem hiermee oplossen.

Ook zijn er bij snelwegen, bijvoorbeeld, vaak groene of overige ongebruikte stroken, deze kan je dan veel nuttiger benutten door er zonnepanelen neer te zetten. Een ander tegenargument kan zijn dat windparken te veel herrie maken.
Dit klopt een windmolen maakt herrie.
Dit probleem wordt al zo goed als verholpen door de windparken op zee te bouwen, maar als het in de toekomst toch nodig moet zijn om deze parken op land te bouwen,
heeft Siemens een techniek ontwikkeld waarmee ze de rotorbladen vrijwel geruisloos kunnen maken. Het rotorblad is namelijk gebaseerd op de vleugel van een uil. Een uil kan zonder geluid te maken op een prooi afvliegen. Deze techniek, het geruisloos vliegen is dus toegepast op de rotorbladen van een windmolen. Kortom, Nederland moet over op groene energie, omdat ten eerste de fossiele brandstoffen raken op en zijn schadelijk voor het milieu,
ten tweede je kan profiteren van zonnepanelen en we kunnen een voorbeeld nemen aan andere landen.  

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.