Kamperen is leuk dus weg met de caraven!

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 434 woorden
  • 6 april 2004
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
15 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Wegdrijven op je luchtbed, is dat niet heerlijk?

Wegdrijven op je luchtbed, concluderend dat je de volgende keer een waterdichte tent zal kopen. Je vier maal per dag stoten aan het tentdoek, met je haren vast te komen zitten in de rits van je iglootje. Dat zijn de kenmerken voor de echte survival en plezier. Je leert jezelf kennen in de natuur, want een ezel stoot zich toch geen drie keer aan dezelfde steen? Hoe kunnen mensen beweren dat je hetzelfde leert in een veredeld huis? Weg met de caravan!

Een tent is klein en knus. Je zit op elkaar met weinig middelen tot je beschikking waardoor de drang tot sociaal contact sterker wordt. Je vertelt elkaar verhalen, lacht met elkaar. Maar ook als je de tijd alleen in je tent doorbrengt, kom je tot rust. Je bent een met de natuur. Je ademt de frisse wind in en uit. Je ontspant je en luistert naar de geluiden om je heen, in tegenstelling tot een ‘caravanzitter’. Zo’n zitter hoort in z’n ‘huis’ geen vogelgezang, geen ruisende wind. Helemaal niks, net alsof je tv kijkt, maar niks ziet.

Klein maar fijn. Een tent neem je overal mee naar toe. Je zet hem neer en als de plek je niet bevalt, breek je hem net zo makkelijk weer af. Hij gaat makkelijk in je fietstas of in je kleine autootje. Zonder een log bakbeest achter je auto verminder je files en met zo’n caravan achter je auto sta je behoorlijk voor schut, een echt stads mens dat het liefst zijn huis meeneemt naar het bos.

Waarom zou iemand in een caravan gaan zitten? Voor de luxe. Maar daar kan je toch het hele jaar van genieten? Van je bubbelbad, je waterbed, je luxe wc, je heerlijke douche, je warme verwarming. Kan je dat geen week missen? Het uitproberen van nieuwe dingen, je grenzen verleggen. Een week primitief. Dat is toch heerlijk? Waarom zou je een duur bakbeest aan schaffen, als je aan een tent meer plezier beleeft. Dat geld kan veel beter worden besteed aan een voetmaskertje en een lekkere badparel voor in je bubbelbad, als je voldaan thuis komt van een week in je tent. Zo zal je de luxe die je thuis hebt meer gaan waarderen.

Dus koop een tent en leef je uit. Leer en geniet. Vergeet je zorgen en droom weg op de grond van onze moeder aarde. Kruip uit je schulp en wordt een ander mens, want het zou zonde zijn, als er wordt vast gebeten aan een caravan of nog erger, het duivelse broertje ervan, het hotel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.