Immigranten moeten zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 777 woorden
  • 26 november 2012
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
27 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Immigratie speelt al jaren een rol in de Nederlandse samenleving. Nederland is een populair land om een beter bestaan op te bouwen. Door de nieuwe wetgeving is het niet eenvoudig om als buitenlander in Nederland te blijven. Vluchtelingen die denken dat ze hier beter kunnen verdienen worden vaak het land uitgezet. Immigranten die met een Nederlander getrouwd zijn  krijgen het moeilijk om bij hun man/vrouw te blijven. Deze huwelijken worden vaak gesloten met de reden om een verblijfsvergunning te krijgen of om de reden dat men hier meer geld kan verdienen en een beter bestaan kan opbouwen dan in het oorspronkelijke thuisland. Nederlanders met een man/vrouw van buiten de EU moeten in een ander EU-land een nieuw bestaan op gaan bouwen. Het nieuwe vreemdelingenbeleid zorgt er voor dat steeds minder immigranten in Nederland worden toegelaten. Maar er is sprake van vergrijzing in Nederland, wat opgelost kan worden door de import van goedkope werknemers. Het is dus een probleem dat van twee kanten moet worden bekeken.                                                                                                                                                                                       Ik ben het met de stelling eens want immigranten moeten zich aanpassen omdat het belangrijk is dat ze de taal en de wetten leren en zich zo meer één voelen met de rest van de Nederlandse bevolking. Men kan integreren door onder andere lid te worden van sportverenigingen of ander soort verenigingen of door vrijwilligerswerk te gaan doen. Ook door te gaan wonen in wijken waar niet alleen immigranten wonen bevorderd het aanpassen en geaccepteerd worden. Natuurlijk is het mogelijk en zeer wenselijk dat men  hun eigen gebruiken wel behouden zodat men zich prettig en gelukkig blijft voelen. Deze voor de meeste mensen belangrijke gebruiken zijn hun geloof , hun eten en de manier van kleden. Men wil graag dat dit door de Nederlandse bevolking gerespecteerd wordt maar het is ook belangrijk dat ze zelf ook de gebruiken en gewoontes van de Nederlandse bevolking respecteren.  Alleen op zo’n manier kan je met elkaar samen in een land wonen. Als je op vakantie gaat naar een vreemd land dan moet je jezelf ook aan de cultuur van dat land aanpassen. Dus als het daar verboden is om iemand een hand te geven dan moet je dat ook niet doen.

Ook moeten de immigranten aan bepaalde eisen voldoen. Zij moeten bijvoorbeeld een inburgeringscursus volgen waarvoor ze moeten slagen. Het is wel de bedoeling dat de immigranten een verrijking zijn voor Nederland en geen verarming. Criminele vreemdelingen worden vanaf volgend jaar strenger aangepakt. Wie in het eerste jaar van verblijf over de schreef gaat en in de gevangenis belandt, moet het land verlaten. Om bijvoorbeeld  de verblijfsvergunning af te nemen van immigranten die in het eerste jaar na hun toelating een gevangenisstraf of jeugddetentie krijgen. Immigranten die criminele dingen doen die dus tegen de wet in gaan al het land worden uitgezet. Volgens minister Leers moeten de immigranten beter beseffen dat ze bij crimineel gedrag hun verblijfstatus op het spel zetten. Volgens het kabinet kan huiselijk geweld, maar ook ernstige vergrijpen als mensen-drugs- en wapenhandel, met de nieuwe regels beter bestreden worden. 

Sommige buitenlanders liegen om een verblijfsvergunning te krijgen in Nederland. Ze vertellen bijvoorbeeld dat ze worden vervolgd in eigen land terwijl dit helemaal niet waar is. In werkelijkheid willen ze een beter bestaan opbouwen en meer geld verdienen dan dat in hun eigen land mogelijk is. De Nederlandse overheid is hier niet streng genoeg voor. We laten te makkelijk mensen in Nederland toe. Het is dus een feit dat sommige buitenlanders onze gastvrijheid misbruiken om een verblijfsvergunning te krijgen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.