Hoofddoekjes op school verboden of toegestaan?

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 294 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
36 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Hoofddoekjes op school verboden of toegestaan?

Ik heb het standpunt: Hoofddoekjes af op school gekozen omdat ik hier wel een redelijk duidelijke mening over heb en de andere standpunten leken me niet echt wat. Ik ga het standpunt bestrijden met tegenstandpunten want ik vind dat je wel hoofddoekjes mag dragen op school

Argumenten dat hoofddoekjes wel mogen op school:

Mensen mogen hun hoofddoekjes op school wel opdoen omdat het hun geloof is. Geloof kan je niet verbieden. Geloof is iets wat je zelf vind en het is fout om te eisen dat mensen hun hoofddoek afdoen terwijl dat in hun familie vaak heel fout is om te doen. De hele familie ziet het als een teken voor hun geloof en als je dat afneemt vinden ze dat niet goed. Ze worden dan ook niet meer geaccepteerd in hun geloof en dat is ook niet goed voor zichzelf.

Als je hoofddoekjes verbied zetten we eigenlijk onze eigen cultuur boven die van de Islam en dat mag niet. Je zegt dan dat je zelf beter bent dan de Islam.

Ook zullen de scholen hierdoor meer leerlingen kwijtraken en dat willen ze ook niet. Hierdoor ontstaan er misschien alleen scholen voor mensen met hoofddoekjes. Zit zou niet goed zijn voor Nederland.

Ook heeft niemand er last van als je een hoofddoek draagt. Het is eigenlijk hetzelfde als je haar. Het is niet zoals bij een Burka dat je hele identiteit verloren gaat want je gezicht en je ogen kan je nog gewoon zien.

Ik vind zelf dat hoofddoekjes gewoon moeten worden toegestaan op school. Je hebt er geen last van, en andere ook niet, dus waarom zouden we het verbieden. We moeten met zijn alle samenleven in dit land en dat lukt alleen als we verschillende culturen accepteren.

REACTIES

een scholier

een scholier

Bitch

4 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.