Homoadoptie

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas vwo | 504 woorden
  • 17 oktober 2005
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 5
54 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dubbel zo leuk? Minister Donner van Justitie is bereid om in de wet op te nemen, dat ook homoparen kinderen uit het buitenland kunnen adopteren. Het voorstel zou de woorden ,,van ongelijk geslacht’’ in de adoptiewetgeving schrappen. Daardoor zouden in de toekomst ook twee vrouwen of twee mannen een kind kunnen adopteren. Maar moet de homoadoptie in de wet worden opgenomen? Ik heb begrip voor koppels die graag een kind zouden willen hebben, want een kinderwens maakt een relatie speciaal. Maar neem nou een homokoppel, zij kunnen niet op een natuurlijke wijze kinderen op deze wereld zetten. Adoptie zou de mogelijkheid aan homo’s kunnen geven om toch een kind te hebben. Men kan zeggen dat iedereen recht heeft op een kind, maar dat is onjuist. ‘Recht op kinderen’ bestaat niet, recht hebben op een vader en een moeder daarentegen wel! Je zou denken dat homoadoptie geen problemen geeft, homo’s kunnen kinderen toch zeker net zoveel liefde en zorg geven als hetero’s? Maar stel je eens voor, jij bent een adoptiekind en bevind je daardoor al in een kwetsbare positie, dan is het toch zeker wenselijk dat je nieuwe omgeving zoveel mogelijk lijkt op een natuurlijk gezin? Zou jij graag het kind willen zijn van een homokoppel, van een koppel met twee vaders en géén moeder? Homoadoptie is dus niet in het belang van het kind. Het is alleen in het belang van de homo’s zelf. Het is het beste voor een kind om een vader en een moeder te hebben, zoals dat normaal gesproken ook is. Als een kind zou opgroeien tussen homo’s kunnen er allerlei verwarringen voor hem ontstaat, bijv. doordat hij weet dat zijn vriendjes een vader en een moeder hebben, en niet twee vaders zoals hij. Ook zou het kind verkeerd beïnvloed kunnen worden; hij denkt dat het normaal is om homo te zijn, dus er is een grote kans dat hij zelf ook homo wordt. Het kind kan worden gepest doordat het homo-ouders heeft. Hoe moet een kind reageren als er gezegd wordt: ‘’Als je vader een homo is, zul jij het ook wel zijn!’’ Dit zijn allemaal nadelige gevolgen voor het kind. Als de homoadoptie geaccepteerd zou worden, zijn alle katholieken tegen. Het homohuwelijk was al een hele schok, wat dan al niet te denken van homoadopties! Het behoud van de seksuele verscheidenheid is de grondslag van het huwelijk en het gezin. Nu mogen de katholieken niet de indruk geven dat ze als ‘partij’ gekeerd zijn tegen homo’s, maar kinderen komen voor de katholieken altijd op de eerste plaats! Ze hechten dus veel meer waarde aan wat kinderen graag willen dan aan wat homokoppels graag zouden willen. Zelf ben ik katholiek, en ik ben het helemaal met het standpunt van de paus eens dat homohuwelijken en zeker homoadopties niet thuis horen in deze wereld. Het is dus het beste als de homoadoptie niet in de wet wordt opgenomen. Het belang van het kind staat voorop, niet het belang van de homokoppels!

REACTIES

O.

O.

de schrijver geeft aan katholiek te zijn en daarop baseert hij/zij zijn/haar mening.

homoadoptie is niet goed in belang voor het kind.

Het belang van een kind staat idd voorop. maar jij leunt je mening op het woordje KIND. het gaat idd voornamelijk om het kind, maar ook volwassenen ontbied je het recht om kinderen te hebben. dat is ook belangrijk. niet ALLEEN het kind. en ook dit weet de schrijver wel. maar omdat ze doet alsof ze heeeeeel erg met zo'n kind meeleeft (die wss toch wel van zn ouders houd) is ze tegen heel het adoptie recht.
Gun homos een kind. EN vooral. gun kinderen een set ouders. die zijn er ook nog schaars...

en jij zegt dat homos geen kinderen moeten krijgen want dat is niet natuurlijk en dat hoort niet thuis te horen in deze wereld.
welke wereld? de katholieke wereld? <- die is al voorbij. we zitten in een wereld waar zwart wit bruin groot klein dik dun man vrouw gay straight allemaal gewoon geaccepteerd word.
het is even dom om te zeggen dat homos geen kinderen mogen hebben als de politiek van vroeger dat een zwarte persoon niet met een blank persoon mocht trouwen... Dat vonden ze toen ook in het belang van het kind. anders kan deze namelijk ook gepest worden vanwege zijn kleur.
moeten wij het daarom verbieden? NEE
dan moeten wij die pesters aanpakken.
Want evenals zwarten mensen kunnen ook homos goede ouders zijn.

Dan een ander tegen argument van je: Het kind moet opgroeien door een vader en moeder..
Wat zal ik nu zeggen vraag jij je af.
nou simmerik, vaak is er ook een duidelijke rolverdeling binnen homorelaties er is altijd het mannetje en het vrouwtje bij zowel lesbiennes en homo's... dat werkt prima. some gays can be the mama AND the papa ;)

Mocht dat niet goed genoeg voor je zijn?
Dan; het is in deze (helemaal-niet-meer-traditioneel/gelovig-werkende) samenleving goed voor een kind om openminded te worden opgevoed door ouders.
wie kan dat beter dan een homopaar?
En wie kan ze nou beter leren van hun zelf te houden - no matter what. en wie kan ze nou beter leren sterk te zijn? ja idd homoparen cause the've been trough it all.

we leven in een multicultureel land. come onnnn.. get the fuck over it.
some people are gay. so what

Ow en als je nu denkt dat ik lesbie ben omdat ik voor gelijke rechten ben, ben je wel heeeeel triest

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.