Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes.

 


Naar de vragenlijst


ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!
Homoadoptie moet toegestaan worden!
Vaak kennen mensen wel iemand die op hetzelfde geslacht valt, een homoseksuele. In Nederland doet men tegenover homoseksuelen tegenwoordig iets nuchterder. Zo zijn er nu zelfs officiële homohuwelijken toegestaan. Maar als een homopaar dan graag een kindje wil hebben, worden ze dan vaak raar aangekeken. Veel mensen vinden dat een kind een vader en moeder nodig heeft en geen twee vaders of twee moeders. Maar door dit te verbieden discrimineert men juist de homokoppels, door hen juist niet het recht te geven om een kindje te adopteren.
Homoparen kunnen net zoals heterokoppels hun (geadopteerde) kind veel liefde geven en hem of haar goed opvoeden. Want een paar kiest er dan ook echt bewust voor om een kindje te nemen en die met veel zorgzaamheid op te voeden, want een kind adopteren doe je niet zomaar. Dus het kind is dan gewenst en krijgt meer als het goed is meer kansen bij haar of zijn adoptieouders, dan in het ontwikkelingsland waar het kind anders had geleefd.
Verder vind ik dat homostellen ook de kans moeten krijgen om een gezin te stichten. Waarom zou een heterostel wel deze kans krijgen, maar homostellen niet? Bij een koppel die bestaat uit twee vrouwen zou natuurlijk één van de twee naar een spermabank kunnen gaan. En dat zij dan zwanger zou worden van een (onbekende) spermadonateur. En bij een homostel zouden ze een draagvrouw kunnen vinden, maar alsof ze dit graag willen is een tweede. Daarom is adoptie een goeie optie. Deze optie krijgen de meeste heterostellen namelijk ook als ze bijvoorbeeld zelf geen kinderen kunnen krijgen. En natuurlijk wordt de omgeving waar het kind komt te wonen goed bestudeerd. Want ze laten niet zomaar iedereen een kind adopteren.
Natuurlijk is het logischer dat een kind een vader en een moeder heeft en dit is meestal ook prettiger voor het kind zelf. Ik denk dat een kind met een homostel als ouders ook wel de kans heeft om daarmee gepest te worden. Maar een kind die twee vaders of twee moeders heeft kan net zo snel problemen hebben of krijgen als een kind met ‘normale’ ouders. Denk maar eens aan mensen die gaan scheiden, hoe zo’n ellende dat voor hun kinderen moeten zijn. Dus het betekent heus niet dat kinderen met een vader & moeder beter kansen krijgen of hebben dat een kind met twee vaders of twee moeders. Vaak zie je bij homostellen dat de ene vrouwelijker is en de andere juist weer mannelijker, daarmee heeft het kind dan ook wel weer zijn voordelen mee.
Mijn stelling is dat homoadoptie toegestaan moet worden. Mijn argumenten daarvoor zijn: Homoparen kunnen net zo goed hun kind met liefde opvoeden. Adoptie is een goeie optie voor homo’s die graag een gezin willen stichten. En een kind met homo-ouders krijgt als het goed is net zoveel kansen als een kind met ‘normale ouders’. Verder is het ook een goede ontwikkeling voor de homoseksuelen zelf, hiermee worden ze gelijk gesteld met de heteroparen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.