Gezond eten

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas vwo | 274 woorden
  • 11 november 2009
  • 142 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
142 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Zorg dat het niet zo ver komt, hou de kinderen gezond!

Al een lange tijd eten de kinderen te ongezond voedsel. Dat is voedsel wat te vet is en te veel koolhydraten bevat. Velen moeten naar het ziekenhuis en hebben allerlei tekorten aan vitaminen. Je zou toch zeggen dat met de kennis van tegenwoordig de meeste kinderen genoeg vitaminen binnen kunnen krijgen? Blijkbaar is dat dus niet zo, want slechts 20% van de kinderen krijgt er genoeg van binnen. Ze moeten gezonder gaan eten en daar zijn een paar argumenten voor.
Veel mensen beseffen niet zo snel dat het krijgen van ziektes en eten iets met elkaar te maken heeft. Toch spelen gezond eten en voldoende vitamines een grote rol bij het krijgen van bepaalde ziektes. Ook door tekorten aan deze vitamines kun je weer ziektes oplopen.

Ook zijn er veel kinderen met overgewicht door ongezond eten. Hierdoor worden kinderen vaak gepest en ze kunnen ook weer bepaalde ziektes krijgen van hun overgewicht. Kinderen die dit niet hebben, kunnen overigens ook beter bewegen en meer aan sport doen. Ook overgewicht is te voorkomen door de kinderen gewoon gezond te eten te geven.

Tenslotte geeft gezond eten meer energie dan ongezond eten. Ook werkt het voor een langere tijd. Met meer energie voor een langere tijd, hoeven kinderen minder vaak te eten. Uiteindelijk zal hun humeur en ook hun concentratie op school aanzienlijk verbeteren.

Kinderen moeten dus gezonder gaan eten omdat: ze sneller ziek worden als ze ongezond eten, veel kinderen overgewicht hebben en omdat gezond eten meer energie voor een langere tijd geeft. Zorg dus dat het niet zo ver komt, hou de kinderen gezond!

REACTIES

J.

J.

dit is geweldig

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.