Geld geven aan Palestina nu Hamas aan de macht is?

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas vwo | 402 woorden
  • 24 april 2007
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 13 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Hamas nieuwe regering Palestina, is een radicale islamitische beweging, zou niet erg zijn maar ze hebben in grondvest dat Israël en alle joden daar vernietigd moeten worden. Kwartet, VS, VN, Europa, Rusland, gaven altijd geld aan Palestina maar moeten we dat blijven doen nu Hamas aan de macht is???

Ik denk van wel.

1. Als ze geen geld krijgen verslechterd de humanitaire situatie zodanig dat medicijnvoorraad in Gazastrook bijna op door geldnood, ambtenaren hebben in maart en april geen salaris gekregen en de toevoer voor benzine wordt gestaakt omdat het bedrijf een schuld van 22 miljoen Euro heeft van Palestijnse autoriteit, zo meldt de Volkskrant van 11 mei. Ook is er een voedseltekort waardoor er grote chaos ontstaat en vele mensen doodgaan, dat is niet acceptabel.

2. Als we ze niet helpen is de kans op terroristische aanslagen alleen maar groter. We zullen hoe dan ook met Hamas moeten gaan praten anders blijven er aanslagen komen. Het volk wordt boos, wij geven geen geld aan ze, dus grotere kans op aanslagen op ons.


3. De invoerrechten die Israël onthoudt aan Palestijnen is wettelijk niet toegestaan. Het grootste deel van het geld dat Palestina nu niet krijgt zijn de invoerrechten die Israël aan de Palestijnen onthoudt en dat is niet wettelijk toegestaan. Ook is het maar de vraag of het grondwettelijk is toegestaan dat toegezegde hulpgoederen en geld aan vorige rechtse regering niet meer worden toegezegd aan de nu linkse regering, alleen omdat er een andere regering is gekomen.

4. Het is geen oplossing voor een stabiele vredessituatie. Door het geld niet te geven en daardoor chaos in het land te veroorzaken en misschien nog wel meer conflicten tussen Israël en Palestina te veroorzaken, zal het minder snel tot een vredessituatie komen.

Er moet dan natuurlijk wel op worden gekeken dat het geld naar de mensen gaat die het nodig hebben en niet naar Hamas zelf. Ook moet Hamas de eisen van het kwartet inwilligen, zoals erkenning van de staat Israël, het afzweren van gewapend verzet en aansluiting bij bestaande Israëlische – Palestijnse akkoorden.

Als tegenargument kan je zeggen dat je zo alleen maar de terroristen in het Midden-Oosten steunt door ze geld te blijven geven, ook al staan ze aan de macht. Maar zoals ik al eerder zei is de kans erg groot dat er meerdere aanslagen op het Kwartet zullen komen als we geen geld geven en er zullen meer mensen doodgaan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.