Een ring door je neus of een draak op je schouder

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 601 woorden
  • 9 februari 2002
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
32 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Een ring door je neus of een draak op je schouder. Is dit alles nou nodig? Hoe ver kan je gaan? Kunnen er nare gevolgen aan vast zitten? Dingen die je af kunt vragen bij het nemen van een tatoeage of een piercing. Een moeilijke vraagstuk. Je kunt wel stellen dat we hier te maken met iets persoonlijks. Vandaar dat hierover de meningen erg uiteenlopen. Het is een lopende discussie in de hedendaagse samenleving.

Je kunt je afvragen of het nu nodig is zo’n tatoeage of piercing. In sommige gevallen is het volkomen te begrijpen dat men gebruik van de techniek tatoeëren. Zo heb je ziektes waardoor het pigment op je huid wegtrekt. Denk maar aan Michael Jackson. Je kunt bijv. door middel van tatoeëren de plaatsen waar het pigment is weggetrokken tatoeëren met je eigenlijke lichaamskleur. Nu vallen deze pigmentvlekken niet meer op. Maar er is het te begrijpen dat mensen dolfijntjes, stampertjes of voetbalspelers op hun lijf tatoeëren of bellen door hun neus, tepels of wenkbrauwen laten zetten? Ja, deze mensen willen alleen hun lichaam verfraaien. Is dat een probleem? Mensen voelen zich vaak zelfverzekerder met zo’n versiering aan hun lijf en dat is goed, daar is iedereen het met me over eens. Je kunt hier tegen in brengen dat zo’n piercing of tatoeage vervelende ontstekingen op kan leveren en zelfs bloedvergiftiging met als gevolg de dood. Alle studio’s worden regelmatig gecontroleerd of zij hygiënisch te werk gaan en of zij de klanten voldoende inlichten over het nemen van een tattoo of piercing. Is dit niet geval dan is de kans groot dat hij wordt gesloten. Als je een piercing of tattoo neemt weet je van alle consequentie die er aan vast zitten en je maakt zelf de beslissing of je het een of het ander aan laat brengen. Het is dus wel noodzakelijk dat je alles nauwkeurig overweegt. Je zit aan een tattoo wel je hele leven vast. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over je gezette tatoeage of piercing. Dit is een risico dat je neemt bij het nemen van zo’n versiering. Er zijn echter wel wat technieken uitgevonden om een tatoeage te verwijderen, maar ik kan je niet zeggen dat het hierdoor mooier wordt. Ze behandelen je dan met een laserlicht. Hiervan kan je een vervelend litteken over houden. Je zal de tatoo altijd een beetje blijven zien. Door de massamedia wordt vaak bepaald wat er mooi is of niet. Maar je moet toch zeker zelf beslissen wat je mooi vind. Als jij ’s morgens in de spiegel kijkt met twintig piercings en een lichaam vol tatoeages en je denkt:’ goh, wat zie jij er mooi uit!’ Wat is er mooier dan zo zelfverzekerd en tevreden over je lichaam door te gaan. Waar de grens ligt is door iedereen zelf te bepalen. Met een welwillende Tatoeëerder valt van alles te bereiken. Of dit altijd zo verstandig is zou ik niet zeggen. Gelukkig stellen de meeste tatoeëerders rendabele grenzen waardoor er geen gekke dingen gebeuren.

Ieder heeft zijn verantwoordelijkheid over zijn eigen lichaam. Wat zij met hun lichaam doen is niet door een ander te bepalen. Ieder maakt voor zich zelf de keuze, dit vind ik mooi en dat niet. Als zij zo’n piercing willen zetten is dat hun beslissing. Ze worden voldoende geïnformeerd en weten dus wat er kan gebeuren. Dit is het risico dat zij nemen. Ik denk echter wel dat het verstandig zou zijn dat er regels komen waarin wordt verteld hoever een piercer/ tatoeëerder kan gaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.