Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Een piercing door je neus of een draak op je schouder?

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 1e klas vwo | 569 woorden
  • 29 maart 2004
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
27 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

Een ring door je neus of een draak op je schouder?

Daar loopt hij. Piercing door zijn neus, lip en wenkbrauw. Op zijn schouder zie je een draak en over zijn linkerarm loopt een tribal. Een bejaard echtpaar kijkt elkaar verschrikt aan en gaat snel aan de kant. De man zegt netjes gedag tegen hen, maar ze lopen snel door zonder iets te zeggen. “Wat een aso,” denken ze. Een kleuter pakt bang zijn moeders hand vast en zegt: “Wat een enge meneer.” Wederom spreekt de man hen aardig toe, maar ook zij lopen snel door zonder reactie. Dat is de tol die je moet betalen als je ‘anders’ bent, en lekker doet waar je zelf zin in hebt. Mijn stelling luidt dan ook: “Mensen met piercings of tatoeages zijn ook gewone mensen, en moeten gerespecteerd worden zoals ze zijn.”

Ten eerste vind ik het dragen van piercings of tatoeages geen reden om die persoon maar te gaan discrimineren. Want dat is wat je vaak ziet; iemand die er anders uitziet dan de gemiddelde Nederlander wordt uitgescholden, genegeerd, of in het ergste geval, in elkaar geslagen. Mensen met piercings of tatoeages zijn gewone mensen, die ook gevoelens hebben. Ook voor hen is het kwetsend om uitgemaakt te worden voor ‘aso’ of iets dergelijks. Het discrimineren van mensen op basis van uiterlijk is bij de wet verboden, maar waarom gebeurt het dan nog steeds? Ik vind dat dit gedrag maar eens afgelopen moet zijn! Ten tweede hoeven mensen die een piercing of tatoeage hebben helemaal niet agressief te zijn. Als iemand een piercing of tatoeage neemt, verandert daardoor echt niet in één keer zijn karakter. Als diegene eerst aardig was, is hij dat na afloop van een uurtje in de tattooshop nog steeds. Mensen met piercings en tatoeages beschouwen dat als lichaamsverfraaiing, zoals anderen bijvoorbeeld sieraden dragen. Ze zien het zelf niet als iets dat agressief is, en dat moet dus ook niet zo worden opgevat door buitenstaanders. Tot slot laat een piercing of tatoeage zien wie je bent. De meeste mensen die ervoor kiezen een piercing of tatoeage te laten zetten, doen dit om zich te onderscheiden van de grote massa. Het heeft vaak een speciale emotionele betekenis, zoals een tatoeage met de naam van een dierbare overledene. Kiest iemand bewust voor een tatoeage of piercing, dan maakt dat diegene tot een geheel. Een dergelijke lichaamsversiering hoort gewoon bij die persoon, en zonder dat zou diegene zich niet compleet voelen. Vooral mensen met een tatoeage willen hun mening uiten, ze willen laten zien wie ze zijn en ze laten zien wat ze vinden. Ze durven de rest van de wereld een blik te schenken in hun innerlijk, en dat is eigenlijk heel bewonderenswaardig.

Concluderend kan ik zeggen dat mensen met een piercing of tatoeage heel normaal zijn. Er zijn geen redenen om ze te discrimineren, want zij hebben gekozen zichzelf te zijn en daar is niets mis mee. Om jezelf te zijn heb je lef nodig, en dat hebben deze mensen zeker! Jezelf zijn, dat is wat de meeste mensen willen. Iedereen is verschillend en toont zich dan ook op een andere manier. Daarom neemt ook lang niet iedereen een piercing of tatoeage, maar dat is toch geen reden om diegenen die daar wel voor kiezen te discrimineren? Je moet respect hebben voor de manier waarop een persoon zichzelf is, en mensen met piercings of tatoeages niet meer discrimineren!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.