Een dorp of een stad?

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 375 woorden
  • 12 december 2014
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Er zijn meer en meer mensen die twijfelen tussen een dorp en een stad als een plaats om te wonen. Mensen moeten enkele zaken goed analyseren om een beslissing te nemen. Hieronder zijn er verschillende voorbeelden van voor- en nadelen aan deze twee plaatsen, die bedacht kunnen worden.

Voor de mensen die in een stad wonen is het belangrijk dat er veel meer culturele instellingen  zijn. Inderdaad, er zijn geen bioscoop, theater, museum maar als je uit jouw dorp naar een stad gaat om een film te bekijken ben jij toch blijer dan de stadsinwoners. Om eerlijk te zijn, er zijn toch niet zo veel mensen uit de stad die regelmatig naar „de kunst” gaan kijken. Maar het is waar dat mensen in een stad meer kansen hebben om hun tijd aangenaam door te brengen.

Er zijn mensen die zeggen dat een stad te druk is. Het is waar, in een dorp heb je niet zo veel auto’s en mensen. Sommigen houden niet van dagelijks lawaai, ze willen lekker rustig buiten zitten zonder haast. Maar aan de andere kant kan een klein dorpje te saai zijn. Je hebt natuurlijk dorpen en dorpen. Er zijn sommige dicht bij een stad en dat maakt soms ook veel lawaai.

Wel is het zo dat in de stad mensen naast elkaar kunnen wonen maar met elkaar nooit praten. In jouw appartement ben je anoniem, het is mogelijk dat je in een groot gebouw met andere mensen eenzaam bent. In een dorp is het totaal anders - je kent mensen sneller. Het klopt dat de sociale controle groter is, maar mensen staan ook wat sneller voor je klaar als je hulp nodig hebt.

Wat een nadeel voor een dorp kan zijn, is dat de kinderen soms ver naar school moeten gaan. In steden kan je gewoon kiezen terwijl je in een dorp  deze mogelijkheid niet hebt. Zo is het ook met andere zaken als: een winkel, een apotheek, een kerk en zo voort.

Het is dus  duidelijk dat er zowel nadelen als voordelen aan beide locaties zijn. Ik woon in een klein dorpje en volgens mij is een dorp een goede plaats om te wonen als je in een stad moet werken. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.