Door de media wordt afvallen tot een obsessie gemaakt

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 555 woorden
  • 5 juni 2003
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
50 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Door de media wordt afvallen tot een obsessie gemaakt.

Iedereen kent ze wel, die advertenties die je van alles beloven. Zo zou je in twee weken tien kilo kunnen afvallen. Is er een nieuw middeltje gevonden om nog sneller die vetrollen kwijt te raken en zo zijn er zelfs diëten waarbij je gewoon mag snoepen. Je kan het zo gek niet bedenken. Maar waarom is slank zijn zo belangrijk, waarom doet 2/3 van de vrouwen aan de lijn? Ik denk dat de media hier een belangrijke rol in speelt, daarom is mijn stelling: Door de media word afvallen tot een obsessie gemaakt!

Ten eerste heeft de media een soort slankheidsideaal neergezet. Kijk maar eens naar reclames en tv-presentatoren, allemaal hebben ze een mooi lichaam. Door de media krijgen vrouwen idealen voorgehouden: het ideale figuur, de ideale maaltijd en de ideale echtgenoot. Het ideale figuur wat vaak getoond word door de media is steeds minder vrouwelijk, steeds minder heupen en billen en steeds dunner. Heleboel vrouwen denken als ze aan deze idealen voldoen, ze gelukkiger zullen zijn. Ze denken dat hun geluk samenhangt met een slank figuur en een mooi uiterlijk. Door af te vallen hopen ze het ideale figuur te krijgen, wat de media perfect vind.

Ten tweede worden er steeds meer producten op de markt gebracht die je kunnen helpen met het afvallen. Denk maar aan slimfast, cola light, vetvrije koekjes en Becel light. Ook komen er allerlei apparaten op de markt die je laten afvallen zonder dat je er iets voor hoeft te doen, kijk maar eens naar Tell Sell. Afvallen word zo makkelijk gemaakt door al deze mogelijkheden, dat er een soort trend is ontstaan om te lijnen. Deze trend is ontstaan doordat mensen ook zo slank willen zijn als de mensen die deze producten gebruiken. Mensen laten zich overhalen door de media om ook te gaan lijnen, want slank zijn maakt gelukkig, volgens de media.

Sommige mensen zeggen dat de obsessie nog altijd door de mensen zelf word gemaakt. Dat is ook zo, maar de rede van het krijgen van zo’n obsessie is vaak veroorzaakt door de media. Als een meisje wilt gaan afvallen, dan wil ze dat zelf. Maar de rede waarom ze wil afvallen is vaak dat ze net zo slank wil zijn als de mensen op tv of als al die supermagere modellen. Als die modellen en mensen op tv nou niet zo dun waren geweest, had zij niet zo graag willen afvallen.

Ten derde de mode-industrie. De mode-industrie bepaalt hoe vrouwen eruit moeten zien. Veel mode is gericht op slanke mensen. Als je gaat kijken in een winkel heb je met maat 36 vaak veel meer keus dan met maat 42. Mensen met maat 42, voelen zich gauw te dik, ze kunnen geen leuke kleren aan. Daardoor gaan mensen afvallen in de hoop dat ze dan wel leuke kleren aan kunnen. Als ze nou ook gewoon leuke kleren maken voor mensen met een maatje meer, voelen die mensen zich ook op hun gemak. Sommige mensen hebben nou eenmaal een stevige bouw en passen niet in maatje 36.

Dus de media maakt van afvallen een obsessie omdat ze een onmogelijk haalbaar schoonheidsideaal hebben neergezet, van het afvallen een trend hebben gemaakt d.m.v. afslankproducten, en om mensen met een maatje meer geen kans te gunnen om leuke kleren te dragen.

REACTIES

J.

J.

hey je hebt helemaal gelijk.. vind ik ;)

18 jaar geleden

E.

E.

wauw jij bent egt goed dikke KUS eveL.

18 jaar geleden

R.

R.

Hey M..
Ik vind mijzelf ook dik en zoals je zegt voel ik me te dik omdat in de media alleen maar slanke vrouwen zijn. En ja ik draag maat 42.
Dat is echt soo irri dat ik zo een dunne spriet moet zijn om op te vallen of om ergens in te passen. Als mensen mijn zien is hun eerste reactie: TE DIK, daar ga ik niet mee om daar word ik alleen maar mee uitgelachen.
Ze kijken niet naar mijn hart maar naar mijn uiterijk. Ik ben heel dun geweest maar toen accepteerde ze me niet omdat ze zogenaamd me kleding niet goed vonden of omdat ik geen nederlander ben. En toen begon ik te eten uit verdriet en toen accepteerde ze mij niet omdat ik te dik was. En nou heb ik helemaal geen zelfvertouwen meer. Als ik in de spiegel kijk walg ik van mijzelf. Maar wat blijkt dat sommige mensen je gewoon niet willen accepteren. En daar met je maar mee leven. Maar ik heb nu heel veel vriendinnen die allemaal heel dun zijn. En als ik met hun loop dan ben ik heel blij met mezelf want hun accepteren mij zoals ik ben. En dan vergeet ik gewoon dat ik dik ben of dat ik puisten heb.
hahaha, Dus wat ik eigenlijk allemaal wilde zeggen is dat ik je heel groot gelijk geef dat de media je eigenlijk dwingt om af te vallen.
laterZzZz xxx Rachida

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.