Sinds mensen van verschillende culturen elkaar al kennen, maken ze onderscheid op gronden die niet bepaald eerlijk zijn. Een erg oneerlijk voorbeeld daarvan is discriminatie. Discriminatie is 1 van de ergste dingen wat je kan overkomen: ten eerste is het erg oneerlijk omdat je er zelf niks aan kan doen hoe je eruit ziet en ten 2e slaat het totaal nergens op.

Discriminatie komt erg vaak voor in het dagelijks leven je ziet het op straat, in cafés zelfs op de arbeidsmarkten vind je discriminatie.

Vooral Homoseksuelen buitenlanders en kleurlingen worden vooral gediscrimineerd, omdat ze zich anders gedragen of omdat ze er anders uitzien.


Discriminatie betekend:”Mensen verschillend waarderen en behandelen op basis van kenmerken die helemaal niet van belang zijn”

Op de arbeidsmarkt word ook gediscrimineerd er komt bijvoorbeeld een kleurling solliciteren en die wordt afgewezen omdat hij “net degene is” die het bedrijf zoekt terwijl een blanke persoon dan wel aangenomen word en je daar alleen maar blanke mensen ziet werken.

Discrimineren hoeft niet altijd om mensen met een andere huidskleur of afkomst te gaan, maar het ook zijn dat mensen gediscrimineerd worden omdat ze iets anders aanhebben dat mensen niet aanstaat. Een persoon met een beugel kan makkelijk gepest worden. Er wordt dan onderscheid gemaakt tussen mensen zonder een beugel , dat word gedefinieerd als discriminatie.

Discriminatie kan zowel direct en indirect gebeuren. Als iemand direct discrimineert dan zegt hij het recht in iemands gezicht met de bedoeling om iemand te kwetsen. Indirecte discriminatie is ook duidelijk onderscheid tussen mensen te maken maar dan heb je zelf niet in de gaten dat je iemand kwetst. Maar het kan ook zo zijn dat er al een beeld geschapen is en dat je het daarmee doet, een goed voorbeeld daarvan zijn stereotypen. Stereotypen zijn overdreven beelden die niet kloppen met de werkelijkheid, voorbeeld: Meisjes van het moslims geloof dragen altijd een hoofddoek of mensen in Nederland zijn gierig.

Als je mensen op grond van stereotypen beoordeeld heet dat een vooroordeel.Mensen vragen zich steeds vaker af waarom er gediscrimineerd word, ik zelf denk dat er gediscrimineerd word omdat mensen niet tegen kunnen at iemand beter is dan de ander, als een zwarte jongen een blanke jongen uitdolt wordt hij achter z’n rug bijna altijd voor kutneger of zoiets dergelijks uitgescholden.

Ik vind het belachelijk waarom mensen dat doen want iedereen is toch hetzelfde? Wat maakt een Turk nou anders van een Jood afgezien van hun geloof, iedereen heeft dezelfde rechten als iedereen en er bestaat geen “ras” dat beter is dan de ander. En de wereld zou er toch saai uitzien als er alleen maar blanken mensen rondliepen op de aardbol met hetzelfde geloof en principes??Discriminatie is strafbaar dat komt omdat de slachtoffers van discriminatie een “litteken”


kunnen krijgen die hun leven kan verwoesten. Vooral mentaal kan het een mens verwoesten, mensen zoeken dan naar hulp en komen dan vaak terecht in een gesticht of psychiater.

Mensen proberen het zelf ook optelossen door hun leven te beëindigen.

Sommige mensen kunnen daarvan ook in een tijd van depressies komen en dan gaan ze heel veel eten(vooral vette dingen) om hun verdriet te verwerken.Je ouders zeggen waarschijnlijk als oplossing tegen je:”negeer ze maar jij weet toch beter”, maar dat helpt bijna nooit. Mensen gaan juist door en door tot je er eindelijk aan toegeeft. De beste oplossing is om zelf te laten wie er de baas is, niet doormiddel van een ruzie maar diegene juist op zijn eigen grond terugpakken, dan zal hij wel voelen het is om gediscrimineerd of gepest te worden. Als je niet zo iemand bent die een grote bek kan geven en je zit er mee dan kan je naar een praatgroep gaan om over je problemen te praten je zult zien dat je daar makkelijk op je gemak kan voelen want de andere mensen daar hebben precies hetzelfde meegemaakt en/of weten wat je eraan kan doen.Discriminatie is een erge vorm van pesten als je het zelf doet moet je maar eerst goed nadenken over hoe jij je zou voelen als je gepest/gediscrimineerd werd, en wat voor gevolgen het kan hebben als iemand je op discrimineren betrapt.

Als je zelf gediscrimineerd word probeer dan voor je zelf op te komen of erover te praten want in je eentje los je het nooit op.

Het is gemakkelijker om mee te doen dan het te verwerken.Versje van het internet:“Toen ik geboren was, was ik zwart.

Toen ik opgroeide, was ik zwart.

Als ik naar de zon ga, ben ik zwart.

Als ik het koud heb, ben ik zwart.

Als ik bang ben, ben ik zwart.

Als ik ziek ben, ben ik zwart.

Als ik zal sterven, ben ik zwart.Maar in tegendeel met jou, mijn blanke vriend.

Toen jij geboren was, was je roze.

Toen jij opgroeide, was je wit.

Als jij naar de zon gaat, ben je rood.

Als jij het koud hebt, ben je blauw.

Als jij bang bent, ben jij groen.

Als jij ziek bent, ben je geel.

Als jij zal sterven, zul je grijs zijn.Hoe kun je mij dan een kleurling noemen!?!”


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.