Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dierenmishandeling

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas vwo | 400 woorden
  • 12 juni 2011
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dierenmishandeling, wie heeft er niet van gehoord. Er zijn verschillende manieren waarop dieren mishandeld kunnen worden. Mensen kunnen onbewust dieren mishandelen, doordat de dieren steeds minder ruimte hebben om te leven. Soms worden dieren mishandeld, doordat mensen er plezier aan beleven of geld mee verdienen. De meest bekende vorm van dierenmishandeling is dat de dieren niet goed verzorgd worden of verwaarloosd. Ik vind dat de dieren beter beschermd moeten worden en dat mensen er meer van bewust gemaakt worden, wat ze de dieren aandoen.

Dierenmishandeling vind ik gewoon erg, omdat dieren natuurlijk ook een gewoon leven moeten kunnen leiden. Doordat de bossen worden gekapt, er steeds meer wegen komen en door luchtvervuiling, wordt het voor dieren moeilijker om in de vrije natuur te leven. Dat vind ik misschien nog het ergste, omdat de mensen het dan niet doorhebben dat ze de dieren in de natuur eigenlijk “mishandelen”. Omdat ze het niet weten, zullen ze waarschijnlijk minder snel hun manier van leven daarvoor veranderen.


Er zijn ook mensen die voor het geld of plezier dieren mishandelen. Dat doen mensen bijvoorbeeld door: bontjassen maken, kip kaalplukken, levend bakken, walvisjacht, dierengevechten, enzovoort. Dit gebeurt gelukkig minder vaak, maar wat ze de dieren aandoen is gruwelijk. Bijvoorbeeld heb ik op YouTube een filmpje gezien van een paar mensen die een hond van een brug gooiden, op een grintweg. Dan denk ik: wat is daar nou de lol van, je doet die zielige hond alleen maar pijn. Ik hoop dat de dieren bescherming of ingrijpen van de politie deze gestoorde mensen kan stoppen.

Je hebt ook mensen die dieren mishandelen door ze niet goed te verzorgen. Bijvoorbeeld: als de dieren ziek zijn, doen ze er niks aan, of ze geven de dieren geen of te weinig eten of drinken. Dat vind ik stom, want als je er niet goed voor kunt zorgen, moet je gewoon geen (huis)dieren nemen.

Ik vind dierenmishandeling natuurlijk heel erg. Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen dieren mishandelen. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die dieren aanschaffen om er geld mee te verdienen of het dier expres pijn doen of niet goed verzorgen. Ook is het verschrikkelijk dat mensen zonder dat ze het door hebben ook dieren “mishandelen”. Ik hoop dat er steeds minder mensen aan dieren mishandeling doen, want dit kan natuurlijk niet zomaar doorgaan. Ik hoop dat de dierenbescherming of politie hier iets aan kan doen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.