Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De doodstraf

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 298 woorden
  • 8 januari 2004
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
39 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Betoog voor de doodstraf Ik wil vandaag iets vertellen over de doodstraf, doodstraf bestaat al heel lang. Doodstraf werd verboden in Nederland eind 20ste eeuw. Maar nog steeds in Aziatische landen wordt de doodstraf toegepast, Mensen in Nederlanden kijken uit verschillende manieren naar de doodstraf. Ene vind het erg want die zegt dat God moet bepalen wanneer iemand moet leven of dood gaat en de ander zegt dat je de doodstraf moet toepassen bv. Omdat die andere al heleboel mensen heeft vermoord
Ik vind dat de doodstraf moet toegepast moet kunnen worden want anders doden mensen steeds meer mensen want ze denken “na paar jaar ben ik toch weer vrij. Hier zijn er enkele voorbeelden, *Turkije pakt Abdullah Ocalan op nr. 1 terrorist een man die rond de 19000 Turkse soldaten heeft gedood. (PKK) Ze willen de doodstraf toepassen maar het mag niet van Amerika omdat het te erg is en als Turkije dit doet zouden ze uit de NAVO gezet worden en de kans dat ze in de EU komen verminder. **Amerika pakt de jongen op die een school heeft opgeblazen in Amerika, waardoor vele kinderen dood zijn gegaan en dan hebben ze deze jongen gedood met een elektrische stoel en ook nog live te zien op tv. Maar ik vind het een onzin dat de doodstraf afgeschaft wordt want iemand dood 20 mensen en dan mag hij over 20 jaar weer vrij op straat gaan lopen, dat vind ik dus een onzin. Maar ene kant vind ik het wel goed want mensen mogen niet bepalen wanneer iemand moet leven of vermoord moet worden.
Conclusie De doodstraf moet weer toegepast kunnen worden hiervoor heb ik jullie hulp nodig aan het eind van het betoog wil ik handtekeningen van jullie dat jullie ook willen dat de doodstraf weer toegepast moet kunnen worden

REACTIES

S.

S.

hey echt bedankt voor je verslag... cok isime yaradi ;)

groetjes

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.