De doodstraf

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 421 woorden
  • 20 mei 2003
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
60 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

De doodstraf is een veelbesproken onderwerp in Nederland en het is nog niet voorgekomen dat mensen het hierover met elkaar eens zijn. De ene is er voor en de ander niet. Ikzelf ben er voor. In zaken zoals moord, massamoord, seriemoord, verkrachting, terroristische aanslagen enz. mogen ze het van mij zeker toepassen. Ik vind die mensen die aankomen met het argument, iedereen heeft het recht op leven en verdient een tweede kans, echt raar. Hebben de slachtoffers die vermoord zijn ook een tweede kans gekregen? En heeft de moordenaar gedacht aan het recht op leven? Dacht het niet! Ik zou die mensen die tegen zijn nog wel eens willen horen als er iemand die zij kennen vermoord, verkracht enz. wordt. Eens kijken of ze er dan nog zo tegenover staan.

Mijn argumenten voor de doodstraf zijn de volgende:

- Iemand levenslang in een cel opsluiten (hier in Nederland meestal voorwaardelijk) kost alleen maar geld, terwijl een kogel door zijn hoofd veel goedkoper is. - Moordenaars verdienen het niet om een tweede kans te krijgen aangezien zij dat ook niet aan hun slachtoffers hebben gegeven. - Iemand de doodstraf opleggen, is NIET in strijd met de mensenrechten, alsof zo'n misdadiger gaat nadenken over het recht opleven als hij iemand het leven afneemt. - Je weet dondersgoed waar je mee bezig bent als je zoiets doet en die onzin van ontoerekeningsvatbaar slaat al helemaal nergens op, want dat betekent dus helemaal dat ze een gevaar voor de samenleving zijn.

Ik ben er heel erg op tegen om mensen levenslang op te sluiten, want het kost bakken met geld en je schiet er niets mee op, toch zeker niet in de Nederlandse gevangenis, je hebt er alles wat je thuis ook hebt. Wedden dat die mensen echt niet gaan zitten nadenken over hun daden. Ze moeten na het proces, waarbij ze de doodstraf hebben gekregen, de mensen meteen een kogel door hun hoofd schieten. Niks lichamelijke en geestelijk pijn. AFGELOPEN! Of in hele erge gevallen, de mensen op dezelfde manier ter dood veroordelen als hij zelf bij zijn slachtoffer heeft gedaan. En zo moet het gewoon, niet al dat softe gedoe net als in Nederland. Het is helemaal niet onmenselijk om iemand de doodstraf op te leggen, het is veel onmenselijker om een onschuldig iemand te vermoorden en er dan zo mee wegkomen. LEVENSLANG HAHAHAHA hier in Nederland zeker. Iemand die mensen heeft vermoord, verdient het zelf niet om te leven! En zelfs met de doodstraf komen ze er nog te gemakkelijk van af.

REACTIES

C.

C.

goed werkstuk man!!!

19 jaar geleden

U.

U.

hey sgat bedankt voor je werkstuk hee;)
het is wel gelukt om 4 punten voor te halen de hooste wat je kon halen was 5 maar jah Als ik iets aan had veranderd ofzo zou me het zeker wel lukken;)
Maar bedankt dat je met mij wij delen:)

18 jaar geleden

M.

M.

heeel goed

17 jaar geleden

M.

M.

echt heeel goed

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.