Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

Lipjes getuit en borstjes vooruitEen ooglidcorrectie, opgespoten lippen en vergrootte borsten. Toch zit echte schoonheid van binnen volgens Marijke Helwegen. Maar waarom veranderde zij dan zoveel haar uiterlijk door middel van cosmetische chirurgie? En waarom volgen veel mensen haar, en vele bekende Nederlanders, dan haar voorbeeld? Puur natuur is toch veel mooier? En bovendien zit echte schoonheid van binnen, dat beaamd ook Marijke.Met cosmetische chirurgie is van alles mogelijk. Het is natuurlijk je eigen lichaam, je moet er mee doen wat je wilt. Je kunt je borsten laten vergroten, je gezicht laten straktrekken, vet laten wegzuigen en je neus kunnen corrigeren. Van die ingrepen wordt je mooier; de bobbel op je neus verdwijnt en je hebt geen rimpels meer. Ook word je er zekerder van, je kleine borstjes zijn veranderd in een mooi handjevol. Ook is het mogelijk om met bijvoorbeeld botox je jeugdige schoonheid te behouden of opnieuw te verkrijgen. Van zo’n operatie kun je simpelweg gelukkig worden. Dat zijn natuurlijke de grote voordelen!

Het is erg makkelijk om zo’n ingreep te laten doen. En ook op televisie lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan. Een spuitje hier, een prothese daar. Maar er kleven echter ook nadelen aan! Zo’n operatie kost allereerst bergen geld. Neem als voorbeeld eens een borstprothese, een standaard implantaat voor borstvergroting kost alleen al €3800,-! Het is maar wat je er voor over hebt! Later blijkt dat de kosten toch hoger zullen uitvallen, om de schade van de vorige operatie te herstellen. En dat betekend dus twee keer zulke hoge kosten. Persoonlijk zou ik het toch echt ergens anders voor gebruiken.

Bedenk ook goed, dat je eigenlijk gaat snijden in een gezond lichaam! Is dat wel zo gezond? En om het dan nog maar niet te hebben over de risico’s. Het is mogelijk een allergische reactie krijgen op de narcose, bloedingen krijgen na de operatie of zelfs een infectie oplopen. Ook verloopt de genezing niet altijd even goed. En natuurlijk blijf je de littekens zien. Maar ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden zegt men wel meer dan eens.

Wat ook erg zonde is, is dat de mensen uiteindelijk allemaal op elkaar gaan lijken. We willen allemaal dezelfde mooie ronde borsten, dezelfde recht getrokken oogjes en dat zelfde mooie strakke figuurtje. De karakteristieke uiterlijke kenmerken van de mensen verdwijnen dan.

Soms is cosmetische chirurgie zelfs verslavend! Heb je net je neus recht laten zetten, blijkt dat je borsten ook nog eens hangen. En dat is natuurlijk niet mooi! En dus onderga je snel weer een operatie, allemaal om je mooier te maken.

Maar vaak blijkt dat het resultaat van de operatie niet altijd het gewenste effect heeft, het blijkt dan tegen te vallen.Maar niet iedereen doet cosmetische chirurgie om mooier te worden. Soms is het gewoon noodzakelijk. Neem nou kinderen die geboren worden met een hazenlip. Ze kunnen last krijgen met ademen en andere ongemakken. Voor hen is het van groot belang dat ze een operatie ondergaan.Oké, ik snap echt wel dat niet iedereen tevreden is met zijn of haar lichaam. Maar niemand is perfect! Sommige mensen hebben zo’n operatie echt nodig. Maar dat je in jezelf laat snijden terwijl je gezond bent dat vind ik toch wel iets raars. Wat maken die paar rimpeltjes nou uit? En ronde billen en benen zijn juist helemaal hot! Bekijk die risico’s, de kosten en de resultaten eens! Vind je dat wel de moeite waard? Ik vind dat iedereen mooi is, zoals die is. Met of zonder theezakjes, met of zonder rimpels. Doe mij maar lekker puur natuur!Bronnenlijstwww.velthuiskliniek.nl

http://www.marijkehelwegen.nl/MH1_informatie.htmlwww.vrouwonline.nl


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.