Cosmetische chirurgie

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 299 woorden
  • 23 mei 2004
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
22 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Inleiding Tegenwoordig kan je alles aan je lichaam laten veranderen.vet laten wegzuigen, oogleden op laten op trekken, lippen laten volpompen, noem t maar op. Met één woord noemen we dat cosmetische chirurgie. Je gaat onder het mes om lichaamsdelen te veranderen. Men denkt dat je daar het “perfecte lichaam” van krijgt. Maar of dat echt zo is… Zelf ben ik tegen cosmetische chirurgie. Je moet maar blij zijn met wat je hebt. En wie geeft je de volle 100% dat het er daarna wel mooi uitziet????

Argumenten Ten eerste zijn er veel risico’s verbonden aan cosmetische chirurgie. De kans op infecties is groot en de kans op nabloedingen, littekens, zenuwbeschadigingen en openscheuring van wonden bestaat. En zoals ik zonet al zei, wie zegt dat het er na de operatie perfect komt uit te zien? Er zijn veel mensen die zich dit niet realiseren. Dan komen ze er te laat achter.

Ten tweede moet je veel geld hebben voor cosmetische chirurgie. Want het kost bakken met geld. De 3 duurste handelingen zijn: Ooglidcorrecties op 1
Facelifts op 2 (er wordt iets aan het gezicht verandert) En liposuctie op 3 ( er wordt vet weggezogen) Deze behandelingen kosten gemiddeld 3000 euro. En niet alle mensen hebben dat.

Ten derde zijn er veel mensen die een cosmetische operatie ondergaan terwijl dat niet eens nodig is. Ze denken dat iets lelijk is maar dan is dat niet zo. Deze mensen leiden aan het dimorfiesyndroom. Telkens als ze iets veranderen ontdekken ze weer een nieuw schoonheidsfoutje waardoor ze zichzelf blijven veranderen. En meestal wordt het dan ook alleen maar lelijker. Kijk maar naar Michael Jackson,

Slot Mijn conclusie is dus dat cosmetische chirurgie niet de oplossing is omdat het veel nadelen heeft. Het wordt soms alleen maar lelijker, het kost veel geld en soms is het niet eens nodig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.