Boetes in Amerika

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 307 woorden
  • 23 maart 2002
  • 39 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.5
  • 39 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Opdracht 19: betoog

In sommige staten van Amerika worden ouders tot boetes en het verplicht volgen van opvoedingscursussen veroordeeld als hun minderjarig kind een misdrijf heeft gepleegd. Zelfs als het om minder ernstige zaken gaat zoals diefstal en vernielingen.

Ik denk dat het niet veel zin heeft als alleen de ouders worden gestraft. Het kind pleegt een misdaad en de ouders draaien daar voorop. Zo leren die kinderen nooit dat “zij” fout zitten. Ik denk dat die kinderen zelf een straf moeten krijgen, ook al zijn ze minderjarig. Ze moeten niet gelijk een gevangenisstraf krijgen, maar dat ze een taakstraf krijgen.

Dat een kind een misdrijf pleegt hoeft niet gelijk aan de opvoeding van de ouders te liggen. Soms willen kinderen gewoon iets uitproberen om te zien of het leuk is, later komen ze er dan achter dat ze helemaal fout zitten, dan draaien die ouders daar mooi voorop. Ook de tv kan een slechte invloed hebben op kinderen, ouders moeten bepalen wanneer de tv uit moet. Het kind kan ook verkeerde vrienden krijgen, waardoor hij/zij gedwongen word om een misdaad te plegen. Toch is het wel goed om de ouders er ook bij te betrekken, misschien kunnen het kind en de ouders samen een cursus volgen, dat geeft het meeste effect.


Het is niet goed als de ouders alleen de schuld krijgen en de boetes, het kind moet ook zelf een straf krijgen, waardoor hij/zij kan leren van zijn/ haar fouten. Toch moeten de ouders hoe dan ook zien te voorkomen dat zijn/ haar kind niet een misdaad gaat plegen. Dat kan dan kan zijn door bepaalde tv-programma ‘s niet te laten kijken. Als een kind verkeerde vrienden krijgt, moeten de ouders met het kind gaan praten om te voorkomen dat het fout gaat en gedwongen wordt dingen te doen, die hij/zij niet wil.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.