Betoog kinderverkrachters en pedofielen

Beoordeling 6.7
Foto van L.
  • Betoog door L.
  • 4e klas vwo | 505 woorden
  • 29 november 2015
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
19 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Kinderverkrachters en moordende pedofielen uit laten sterven?

Het gebeurt veel te vaak, kinderverkrachting en pedofilie lijken haast geïntegreerd te zijn in onze samenleving. Een van de meest verschrikkelijke (zeden)misdrijven op aarde, maar volgens de (ouders van de) slachtoffers is de straf die er voor geldt niet zwaar genoeg voor de ernst van het delict. Voor het verkrachten van een minderjarige staat ‘slechts’ 12 jaar,

voor pedofilie staan verschillende straffen, afhankelijk van de ‘uitvoering’.

zowel de ouders als het slachtoffer zelf zullen de rest van hun leven de (psychische) gevolgen van de misdrijf ervaren, hierdoor zullen veel ouders van getroffen kinderen de daders maar al te graag dood hebben. Maar is dit de oplossing?

Moet er een herinvoering van de doodstraf komen voor kinderverkrachters en pedofielen?

Volgens mij is dit een goede oplossing,

want naar mijn mening zijn de mensen die in staat zijn tot het doen van zoiets gruwelijks psychisch niet in orde. Een gevangenisstraf zal dit ook niet oplossen, want het zit in de mensen. Als iemand zich aangetrokken voelt tot (kleine) kinderen en/of daar zijn genot uit haalt zal dit niet over zijn na een paar jaar in de cel. Aangezien de celstraf regelmatig nog lager uitvalt dan de geëiste 12 jaar zijn de daders dus vaak nog eerder op vrije voeten, en is het mogelijk dat deze mensen gek worden van zichzelf, omdat ze hun ‘slechte gewoonte’ maar niet af kunnen leren en steeds opnieuw in de verleiding komen om dezelfde fout te begaan. Zou de wet ze dan niet uit hun zonden moeten verlossen?

Ouders van getroffen kinderen zouden vast ook graag hebben dat de dader de doodstraf krijgt. De hoeveelheid haat die de ouders van een verkracht kind hebben zal onvoorstelbaar zijn, hun kind is voor altijd geschaad in zijn/haar vertrouwen en zal later in een eigen (veilige, goede) relatie nog altijd bang zijn om intiem met zijn/haar partner te zijn, en dat alles aangedaan door iemand die na 12 jaar weer vrij rond loopt. Is het voor ouders van een getroffen kind niet het beste dat de dader nooit meer opnieuw zoiets kan doen?

De overheid zou ook kunnen investeren in een behandeling, waarin deze mensen geholpen worden en zo van hun probleem afkomen en uiteindelijk weer normaal kunnen functioneren

in deze maatschappij. Dit levert wel veel arbeiders op en je geeft deze mensen een tweede kans, maar verdienen ze deze? Hebben deze mensen het recht om opnieuw te beginnen na alles wat ze hebben gedaan? En stel, je komt weer aan het werk, hoe staat dat op je CV?

‘ex-pedofiel’, zou je daarmee aangenomen worden bij een fatsoenlijk bedrijf? Ik denk het niet.

Dus, terugkomend op de stelling; de doodstraf moet opnieuw ingevoerd worden voor kinderverkrachters en pedofielen. Dit omdat de overheid deze mensen beter voorgoed uit de maatschappij kan halen, en de daders zo ook uit hun eigen zonden kan verlossen.

Want ik denk dat pedofilie of een seksuele aantrekkingskracht tot kinderen nooit verdwijnt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.