Betoog gameverslaving

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 272 woorden
  • 28 februari 2013
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
58 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Gameverslaving, het verspest de mens van nu

Gameverslaving, hoe kunnen mensen aan gamen verslaafd worden? Het is een verslaving die minstens net zo erg is als drugs. Een ding is zeker: gamen mag maar op deze manier kan het niet meer verder. Dus als jem eer dan drie uur per dag gamed wordt het hoog tijd om profesionele hulp te zoeken.

Het lijkt de laatste tijd dat de 'gamende mens' steeds dommer wordt. Ze begrijpen sarcasme bijna niet meer en praten allen nog maar over de games die ze spelen. Uit onderzoek lbijkt dat dit vermoeden klopt. Door teveel gamen wordt er een stofje in de hersenen aangemaakt die je minder snel laat functioneren.

Naast het feit dat het teveel gamen slecht voor de hersenen is, is het goed te merken op sociaal gebied. Vrienden die ik vroeger elke dag zag, zitten nu liever thuis te gamen dan dat ze met vrienden zijn. Doordat ze thuis blijven zullen ze geen nieuwe mensen ontmoeten en zal hun sociale ontwikkeling blijven hangen.

Echter is er nog een ergere reden dan de persoonlijke problemen. De gameverslaafde, sluiten zich zo af van de werkelijkheid dat ze denken dat ze de games in het echt na kunnen doen. Ze gebruiken bijvoorbeeld steeds meer geweld, omdat ze dit in games als 'GTA' ook kunnen.

Ik vind dat gamen het sociale verkeer verpest; jongeren zitten alleen nog thuis en laten hun vrienden links liggen. Als ze eenmaal buiten komen gaat dit fout omdat ze hun beeld van de werkelijkheid kwijt zijn. Er zouden klinieken voor dit soort jongeren moeten komen, als dit niet werkt zou gamen verboden moeten worden

REACTIES

N.

N.

deze man

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.