Arbortus

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 407 woorden
  • 20 januari 2004
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
26 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Is abortus moord?!

Ik las in een tijdschrift een verhaal over een meisje van 17, dat van haar familie na een verkrachting haar kind moest houden tegen het wil van het meisje in. De zwangerschap verliep prima, maar toen het kind er eenmaal was ging het mis. Ze kon de verantwoordelijkheid niet dragen die de baby met zich mee bracht waardoor haar jeugd werd vergald! De wanhoop heeft er toe geleid dat ze een eind heeft gemaakt aan het leven van haar eigen baby, dit kan toch niet? Ik was zo geschrokken van dit artikel dat ik graag mijn mening wil geven over abortus, ik ben van mening dat dit nooit afgeschaft mag worden!

Gebleken is dat 79 % van de abortussen gepleegd word omdat er onveilig wordt gevreeën. Veel mensen vinden dat dat dan hun eigen schuld is en dat ze zelf maar voor de consquenties moeten opdraaien. Ik ben het hier niet mee eens, uiteindelijk word de baby de dupe van de fout van moeder en vader. Het kind wordt niet met de liefde of verzorging opgevoed die het zou moeten krijgen. Ook is gebleken dat 89 % van de kinderen die opgevoed zijn door moeders onder de 18 in het criminele circuit terecht komen of bij een psychiater. We kunnen die kinderen toch niet laten opdraaien voor de fout van hun ouders?!

Stel je bent slachtoffer van incest wat een zwangerschap als gevolg kan hebben, uit cijfers blijkt dat ruim 99 % van de incest slachtoffers abortus pleegt. Niet alleen vanwege het feit dat het kind op een vreselijke manier is opgewekt, maar ook omdat er een grote kans bestaat dat het een gehandicapt kindje wordt.

Ook kan bij verkrachting kan zwangerschap tot gevolg zijn. Het is een logische reactie dat het kind niet gewenst is. Door het kind worden de waarschijnlijke traumatische herinneren niet verwerkt, wat het leven van de moeder psychisch kapot kan maken. Wat weer gevolgen kan hebben voor de toekomst van het kindje. Een kind heeft namelijk weinig tot geen steun aan een moeder die mentaal een wrak is door haar traumatische verleden.

Mijn conclusie is dat iedere vrouw/meisje baas is in eigen buik! Uiteindelijk gaat het om een baby die later met steun/liefde en genegenheid van haar/zijn ouders zichzelf zal moet kunnen redden in de maatschappij. Dit zal in het overgrote deel niet mogelijk zijn als de vader en/of moeder zelf niet eens op een verantwoordelijke manier door het leven kan gaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.