Alcoholreclames moeten verboden worden

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 1e klas havo | 375 woorden
  • 22 mei 2022
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Alcoholreclames moeten verboden worden

Ieder jaar zijn er weer alcoholreclames, vooral tijdens de feestdagen. Dan zijn ze vaak op tv te zien, maar ook op youtube en andere social media platformen. We weten allemaal dat alcohol slecht voor de mens is en ik ben het niet mee eens dat er reclame wordt gemaakt voor alcohol en daarom vind ik dat er een verbod moet komen op alcoholreclames.

Drank wordt steeds populairder onder de jeugd. In 2019 heeft bijna de helft van de 12- t/m 16-jarige scholieren ooit wel eens alcohol gedronken.  De alcoholreclames zetten jongeren aan om te gaan drinken wat natuurlijk heel slecht is. Alcohol heeft meerdere gevolgen het kan er bijvoorbeeld zorgen voor kanker, maar dat is niet het enige. Daar zit je natuurlijk op jonge leeftijd niet op te wachten. In https://expertisecentrumalcohol.trimbos.nl/items/details/cijfers-alcoholgebruik-jongeren kun je ook goed zien dat het alcoholgebruik onder jongeren toe neemt.

De alcoholreclames verleiden je. Als je bijvoorbeeld bezig bent om te stoppen met drinken en je krijgt alcoholreclames wordt het al een stuk moeilijker, omdat je dan weer zin hebt in alcohol. Dan gaan mensen sneller naar de winkel of online shop om drank te kopen. Zelfs grote evenementen, zoals voetbalwedstrijden worden gesponsord door grote alcoholmerken. Overal zie je dus alcoholreclames voorbijkomen.

Drank wordt nu neergezet als iets normaals. Het ene moment krijg je een reclame te zien over appelsap en de volgende keer over een bekend biermerk. Daardoor denken mensen dat het drinken van alcohol heel normaal is en dat kan niet de bedoeling zijn. Alcohol zorgt er namelijk voor dat het slecht is voor je gezondheid en het moet dus niet normaal zijn.

Er zijn ook mensen die vinden dat de alcoholreclames moeten blijven. Zij vinden namelijk dat je anders niet weet wat er in de aanbieding is. Hier ben ik het niet mee eens want je kunt ook gewoon de aanbiedingen op internet opzoeken. De aanbiedingen staan ook altijd in folders en in de winkel zelf. De alcoholreclames moeten dus verboden worden.

Kortom, ik vind dat alcoholreclames moeten verboden worden. Ten eerste omdat het als iets normaals wordt neergezet en omdat het je verleidt. Daarnaast is het ook nog is slecht voor je. Een lekker frisje is ook fijn!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.