ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Alcohol verbod tot boven de 18 jaarInleiding:

Ik denk dat iedereen er in middels al wel over gehoord heeft. De regering wil de minimale alcohol grens veranderen naar 18 jaar, met als doel dat jongeren niet te jong beginnen met drinken.

Oorzaken van het stijgende percentage van drankgebruik onder jongeren zijn:

- Jongeren hebben vaak baantjes en krijgen meer zakgeld dan vroeger, waardoor ze meer te besteden hebben en dus ook hun geld vaak aan sigaretten en alcohol besteden.

- Ze zeggen dat het ook komt door het drankgebruik van alcohol in films en op tv, waardoor jongeren sneller alcohol gaan experimenteren en meer kans hebben om verslaafd te raken.- Door de emancipatie, vrouwen vinden het onzin dat alleen jongens mogen drinken en roken en doen daarom vrolijk mee.Mijn stelling luidt daarom ook:

- Drank vanaf 18 jaar, doet het verbruik bij de jeugd niet verminderen.Voor:

- De helft van de kroegen uit Nederland zullen failliet gaan, er komt nu vooral in het weekend volk van tussen de 16 t/m 18 jaar, wanneer je die leeftijd gaat verhogen komt er niemand meer!

- Er zullen net als in Amerika nu van die huisparty’s komen die totaal uit de hand zullen lopen.

- Er komt meer criminaliteit, doordat jongeren in het weekend geen leuke kroeg of tent in kunnen gaan doordat je daar nu 18 jaar of ouder voor moet zijn, en niemand ergens anders wilt heen gaan waar je alleen maar cola-tje zou kunnen drinken, het aantal hangjongeren zal gaan stijgen.

- Door het verbod op drank, verschuif je het probleem alleen maar, mensen die nu 16 worden, maken daar volop gebruik van en zuipen zich klem, wanneer je de leeftijd naar 18 verschuift gebeurt er het zelfde, je denkt nu wel van niet, maar ik denk dat, dat fors tegen zal vallen.- Als je kijkt naar hoeveel mensen er blowen onder de 18 is dat meer dan je denkt, ik weet zeker dat ongeveer 1/3 van deze school wel een keer geblowd heeft of zelfs vast blowt, dan kan je daar toch uit afleiden dat jongeren onder de 18 toch wel aan de wiet of drank komen. Bij de drooglegging in Amerika kwamen er toch ook allemaal illegale handelaars en stokerijen, het helpt gewoon niet.Tegen:

- De drank tast je hersenen aan, jij hebt eerder en meer kans op geheugenverlies, en andere hersenziektes bijvoorbeeld schizofrenie en angsten.

- Zinloos geweld vind zijn oorsprong in het drankmisbruik, vaak ook in combinatie met drugs, met name bij jongeren die te veel drinken en daardoor zichzelf niet meer in de hand kunnen houden en agressief worden.

- Op maandag komen leerlingen met een kater op school of spijbelen zelfs.

- Ook kunnen ze na het invoeren van deze wet, de volle verantwoordelijkheid leggen bij de ouders van minderjarigen bij het gebruik van alcohol.Mijn eigen mening/oplossing:

Ik vind het complete onzin dat men de drankgrens wilt verhogen tot boven de 18 jaar. Ik begrijp best dat de regering het alcohol gebruik wilt verminderen, maar ik denk dat ze het op de foute manier doen.Ze moeten jongeren gewoon letterlijk met de werkelijkheid confronteren met wat er fout kan gaan, ik denk dat het grootste probleem ligt bij het idee dat iedereen denkt van ja, die ziekte of dat ongeluk zal mij toch niet overkomen. Iedereen kent de slogans:

“Drank maakt meer kapot dan je lief is” & “Drank, de kater komt later!”

Maar dat helpt niet!!! Je moet veel meer voorlichting geven op scholen, net als bij vuurwerk. Op de basisschool hebben we films gekeken met beelden van mensen die net hun hand of vinger waren verloren, ik denk zelf dat je op deze manier de meeste invloed zal hebben op jongeren, gewoon direct confronteren met de werkelijkheid, en dat al vanaf jonge leeftijd.Ook denk ik dat het beleid van Noordwijk in heel Nederland ingevoerd moet worden. Jongeren gaan nu meestal eerst naar vrienden toe en daar wat drinken (vaak bier, sterke drank of andere mixjes) en zijn al aangeschoten voordat ze rond een uur of 12 naar de kroeg/disco gaan, om vervolgens tot een uur of 5 a 6 in de kroeg ook nog te gaan feesten en drinken.

In Noordwijk is het om 9 a10 uur druk en sluit alles om 2 a 3 uur, waardoor niemand gaat voordrinken maar juist regelrecht naar de kroeg/disco gaat. Iedereen komt dan ook weer redelijk op tijd thuis met als gevolg daarvan dat mensen niet met een kater op school zitten of zelfs spijbelen.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

Hey,

handig dat betoog wat je hierop heb gezet;).

Want mijn toets gaat er namelijk over en die argumenten zijn bruikbaar:)

Ciao x

13 jaar geleden

P.

P.

het cool betoog mijn betoog gaat hier ook over

9 jaar geleden

J.

J.

Jezus, op welke school zit jij.... :S

9 jaar geleden

T.

T.

die argumenten VOOR en TEGEN moeten omgedraaid worden want als jullie voor alcohol vanaf 18 zijn hebben jullie argumenten als: meer criminaliteit dus jullie willen juist meer criminaliteit??

9 jaar geleden

I.

I.

Goed, hier kan ik wat uithalen voor mijn betoog over alcohol.

9 jaar geleden

M.

M.

ik ben er helemaal mee eens:D

9 jaar geleden

G.

G.

Misschien nog een aantal weerlegingen: Huisfeesten zoals in Amerika gebeuren nu ook al in Nederland. En niet alles is zoals bij de films. Over werk en criminaliteit: De jongeren kunnen echt een andere baan vinden dan in een bar.
En de laatste; De groep van 13-15 zal nu wel een stuk lastiger aan drank kunnen komen dan voorheen.

Hopelijk heeft iemand hier iets aan..

9 jaar geleden

R.

R.

jonge ik ben al 18 jaar en ik drink nog niet eens, ik ben in ieder geval nog niet beschadigd en heb ook nog nooit gekotst

8 jaar geleden

H.

H.

dude ik woon in noordwijk en rond 9/10 uur is er niemand, het begint om 12 uur en sluit om 2 uur, waardoor iedereen tot het einde blijft, iedereen in 1x naar buiten gaat van 10 kroegen en er dus meteen meer dan 1000 man op straat staat. hierdoor wordt er veel gevochten en treed de politie agressief op.

8 jaar geleden

L.

L.

wat heb je als je bronnen gebruikt ???

7 jaar geleden

U.

U.

Yaw, het gaat de overheid denk ik niet eens lukken om dit voor elkaar te krijgen. En hoe willen ze dat gaan controleren? Kost ze alleen maar geld. Lekker hoorrrrr.

7 jaar geleden

Y.

Y.

dankjewel liefje x yortje

7 jaar geleden

J.

J.

Gerrit, jou reactie vind ik raar. Denk je dat het moeilijker wordt voor 15 jarige aan alcohol te komen? dat is grote onzin want kinderen van 12 komen nu ook aan wiet, dus straks ook aan drank. En ja niet alles is zoals op de tv, maar denk je dat iemand het gebeuren in Haren had zien aankomen? nee, dus sluit niks uit. En kans op baantjes voor jongeren, is niet zo makkelijk als je denkt.

6 jaar geleden

T.

T.

Dank :D

6 jaar geleden