Adoptie

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 568 woorden
  • 29 oktober 2002
  • 182 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
182 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Hoop

Elke keer hopen, is het raak? Maar elke keer weer die teleurstelling, Gebeurt dit nog vaak? Ik ga er niet meer op wachten, Het doet telkens zo’n pijn. Er is niets dat het kan verzachten, Waarom kan ik niet gewoon zwanger zijn?

Adoptie is een geschenk voor een gezin en het kind……

Zoals jullie al hoorden aan mijn stelling, ben ik van mening dat adoptie goed is en hiervan wil ik jullie ook overtuigen. Ik ben begonnen met een gedicht, dit ging over een vrouw die niet zwanger kan worden. Is adoptie dan niet de perfecte oplossing om je kinderwens in te vullen? Ik begin dus ook met mijn argumenten voor adoptie aan jullie duidelijk te maken, ik zal 1 argument tegen noemen en die weerleg ik dan gelijk, aan het eind zal ik weer afsluiten met een gedicht.

Geef het kindje een kans op een betere toekomst…

Georgis (mijn neefje) is een geadopteerd kindje uit Ethiopië. Hij was te vondeling gelegd op de rand van een put voor een klooster. De nonnen hebben hem gevonden en hebben hem naar een soort tehuis gebracht. De organisatie “Wereldkinderen” heeft hem opgenomen in hun bestand. Mijn oom en tante kunnen geen kinderen krijgen. Ze hebben het 12 jaar lang geprobeerd. Ivf behandelingen en alle andere hulpmiddelen hebben zij gebruikt maar het mocht niet baten. Zij kwamen tot de conclusie dat zij toch dolgraag een kindje wilden en meldden zich later aan bij de organisatie “Wereldkinderen”. Na 4 jaar wachten, en na vele duizenden guldens, kregen zij bericht dat ze een zoontje hadden. Je raadt het al het was Giorgis. Ze mochten hem op komen halen en zijn omgeving leren kennen. En uiteindelijk mocht hij mee naar HUIS. Giorgis heeft hier een betere toekomst voor zich dan in Ethiopië. Hij kan hier naar school en kan hier later een goede baan vinden. Dit alles had hij daar hoogstwaarschijnlijk niet kunnen krijgen.

“Elk kind heeft recht om op te groeien in een liefdevol gezin of een gezinsvervangende situatie”

In discussies over adoptie wordt vaak gesproken over "het belang van het kind". Standpunten over adoptie worden beargumenteerd uit de bezorgdheid over het lot van kansarme kinderen. Ook zijn de mensen van mening dat ook deze kinderen recht hebben op bescherming, verzorging, liefde en aandacht. Als de moeder van een kind niet kan voorzien in die behoeften kan adoptie een oplossing zijn. Opgroeien binnen een ander gezin dan dat waarin het kindje is geboren is vaak de beste garantie voor voldoende ontwikkeling en een toekomst met waarde.

Het “gemis” wordt omgezet in liefde, ook weer tussen de man en de vrouw…

Het is gewoon verschrikkelijk als je geen kinderen van jezelf kan krijgen. Je vraagt je dan ook gelijk een aantal belangrijke dingen af. Zoals waarom wordt ons dit niet gegund, en wat willen we nu. Er stromen op dat moment wel een miljoen gevoelens door je lichaam en toch blijkt dat het gevoel “gemis” het ergste gevoel is. Mensen willen dit gemis opvullen en dat doen ze dan door een kind te adopteren. Het is ook een drukpunt op je relatie als er wordt bewezen dat je geen kinderen kan krijgen, en wanneer je dan tot een besluit komt dat je een kindje wilt adopteren dat óók uit liefde wordt geadopteerd dan bloeit de liefde tussen man en vrouw ook weer op. Raar eigenlijk als je kijkt wat het gevoel missen teweeg kan brengen.

REACTIES

A.

A.

Hoi LikedFountain,

Ik heb net je betoog over Adoptie zitten lezen. Heel intressant. Je schrijft:

Ik begin dus ook met mijn argumenten voor adoptie aan jullie duidelijk te maken, ik zal 1 argument tegen noemen en die weerleg ik dan gelijk, aan het eind zal ik weer afsluiten met een gedicht.

Ik vond je gedicht aan het begin heel mooi, en ben benieuwd wat het gedicht op het einde is. Ik kan ook geen tegenarugument vinden die je zou weerleggen. Ik denk dat je het wel in je betoog geschreven hebt maar dat je volledige betoog niet op scholiern.com zit. Zou je het hele betoog naar mij toe emailen. Dus met de tegenargument en het gedicht op het eind? Ik zou dat zeer op prijs stellen.

Bij voorbaat dank,
Aryan

20 jaar geleden

M.

M.

hey mooie spreebeurt maarre weet jij misschien ook waar ik er 1 in het engels vandaan kan halen?
groetjes van maryse

20 jaar geleden

P.

P.

hey likedfountain, ik ben heel blij dat je jebetoog over adoptie op de site hebt gezet, aleen vind ik het zelf beswel moeilijk....bij mij op school, moet jebij elk argument een verklaring, voorbeeld en vergelijking geven....misschien heb jij wat tips! kzou het super vinde.....heel veel groetjes pauline

20 jaar geleden

J.

J.

bednakt dat je dit op internet hebt gezet, ik heb er veel aan gehad, want we hebben een nieuwe lerarel nederlands, en zij is echt niet goed in lesgeven, maar bedankt dus... p.s. ik heb hem niet overgeschreven hoor...

18 jaar geleden

M.

M.

hoi hoi
het gedichtje dat je in je werkstuk hebt geschreven vind ik heel mooi.
en ik heb het gebruikt :)
ik hoop dat je dat niet erg vind.
je werkstuk vond ik verder ook heel mooi en heel goed.

greetz
myrthe

18 jaar geleden

H.

H.

hee hoi! Ik wou ff zeggen dat ik je werkstuk erg goed vind...ben zelf ook bezig met een betoog van 16 min. voor nederlands over adoptie.
Vind het een leuk id dat je met een gedicht begonnen bent. Waar heb je die gevonden? En 't laatste gedeelte van je betoog staat dr nie op? In 't begin staat namelijk dat je ook weer eindig met een gedicht en je tegenargument zie ik dr ook nie bij staan..
Stuur je ff trug?
Alvast bedankt!

18 jaar geleden

B.

B.

Het einde van je betoog staat er niet op. Ik had graag je weerlegging gezien met conclusie!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.