Abortus

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 436 woorden
  • 22 juni 2001
  • 215 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
215 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Iedereen zou abortus provocatus mogen plegen.

Ten eerste als meisjes van jonge leeftijd ongewenst zwanger raken en dus het kind niet willen houden, omdat ze nog te jong zijn,vind ik dat een abortus mogelijk moet zijn.

Ten tweede als dat als bijv. mensen ongeneeslijk ziek zijn of een andere ernstige ziekte hebben en zwanger zijn, zij een abortus kunnen laten plegen.

Ten derde wanneer een persoon verkracht is of wanneer iemand ten gevolge van incest zwanger is geworden, moet het zeker mogelijk zijn. Want wie wil er nou een kind van een verkrachter hebben. Dan wordt men alleen maar herinnerd aan die verkrachting. Ten vierde als iemand gehandicapt is en zwanger raakt, vind ik dat die gehandicapte ook een abortus moet laten plegen. Ten vijfde als een drugs- of alcoholverslaafde, of iemand die gewoon veel medicijnen slikt dat niet goed is voor het kind en het kind dus veel kans heeft om niet normaal te worden (bijv. beschadigingen aan de hersenen), moet een abortus zeker kunnen. Ten laatste als mensen zwanger zijn, die het financieel niet goed hebben of al teveel kinderen hebben en zwanger zijn, zouden een abortus kunnen laten plegen. Want anders krijgt het kind toch ook geen goed leven.

Sommige mensen denken er anders over:

Ten eerste als iemand zwanger is en die laat het kind weghalen, wordt toch het begin van een nieuw leven beeindigd en dat kan niet. Je beeindigt altijd een nieuw leven met het plegen van een abortus, maar het moet toch kunnen in bepaalde gevallen.

Ten tweede dat als jonge meisjes zwanger raken, is dat toch hun eigen schuld. Zij hebben zelf onveilig gevreeen. En hebben zelf een kind verwekt. Dan moeten ze het ook opvoeden. Abortus plegen is moord, dat kan gewoon niet! Iedereen maakt toch wel eens fouten. Het kan toch zijn dat het condoom gescheurd was, dat ze het dus wel veilig hebben gedaan. Ja klopt het is moord, maar als je niet anders kunt. Je eigen leven wordt daar helemaal door verpest. Je moet wel.

Ten laatste als bijv. een rijke familie alleen jongens wil en de moeder blijkt zwanger te zijn van een meisje en ze wil alleen om die reden een abortus plegen, vind ik dat nergens op slaan. Dat is wel zo, maar als die mensen dat nou per se willen, dan moeten ze dat toch zelf weten. Ze hebben toch genoeg geld voor abortussen!

Hiermee ben ik het toch niet helemaal mee eens.

Iedereen zou abortus provocatus mogen plegen. Maar het moet wel redelijk blijven. Niet dat ineens zomaar iedereen een menselijk leven vermoord. Het moet wel nodig zijn.

REACTIES

B.

B.

thnx heb voor morgen een betoog nodig! komt dit even goed uit.

21 jaar geleden

R.

R.

wie ben jij om te zeggen dat een persoo met een handicap abortus moet laten plegen. Een gehandicapte moet de mogelijkheid hebben om dit te doen en moet dit zeker niet opgelegt krijgen!!!!!!!!!!!!

21 jaar geleden

L.

L.

heej, ik heb je betoog over abortus gelezen, en ik wil ook mijn betoog daarover houden. Maar ik wilde vragen: waar heb jij je informatie voor het betoog vandaan?

b.v.d.
groetjes van lisette uit havo 4

21 jaar geleden

R.

R.

bedankt voor je betoog!

21 jaar geleden

C.

C.

Hoi bedankt voor je betoog over abortus ik heb er best veel aan gehad. morgen heb ik mijn betoog.
nou groetjes Carola

21 jaar geleden

A.

A.

Hmm... moet ik hieruit opmaken dat moord op een kind moet kunnen?

21 jaar geleden

D.

D.

TOPPIE MEID BLIJF ZO DOORGAAN

20 jaar geleden

A.

A.

leuke argumenten, beeeeeetje vaag, maar zeeeeeeeeeeeeeer lacgwekkend!!!!!!!!
;):):D

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.