ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

18 voor Alcohol

 

Zaterdagavond om 9 uur reed er  een scooter razendsnel langs mij heen . Hij verloor daarbij het macht over het stuur. Hij kwam snoeihard in botsing met een boom. Zijn lichaam lag er bewusteloos bij en zou nooit meer wakker worden . Hij was 16 jaar en onder invloed van alcohol . De alcoholleeftijd moet naar 18 jaar!

Ik ken mezelf

Kinderen van 16 jaar zien de gevolgen van alcohol nog niet voldoende in, ze denken dat ze koning zijn over hun eigen lichaam en geest. De incidenten zoals die in de inleiding komen te vaak voor . Kinderen van 16 zijn gewoon niet volwassen genoeg.

Het controleren van alcohol gebruik is dan ook gemakkelijker . Iedereen onder 18 mag dan geen druppel alcohol en als ze onder invloed zijn kunnen ze dan meteen worden opgepakt .

Mij overkomt het niet

Veel kinderen van 16 zeggen dat er maar een paar misbruik maken van alcohol en dat zij er nooit teveel van nemen. Maar als je 16 word je zo snel dronken dat je het niet amper voelt aankomen en voilà je bent ladderzat . Het gevaar zit dus in een klein hoekje

Alcohol leeftijd moet dus naar 18 omdat kinderen van 16 nog totaal geen controle hebben over hun lichaam . het zorgt ook voor slechtere prestaties op school . Het is dus verstandig ze er nog een paar jaartjes van af te houden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.