Party drugs legaliseren?

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 349 woorden
  • 22 december 2001
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
68 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Tegenwoordig schijnt 70 tot 80 procent van de bezoekers van house en andere party’s XTC te gebruiken. En er gebeuren vaak ongelukken, omdat ze niet precies weten wat ze slikken en wat de schadelijke gevolgen kunnen zijn. Verbieden blijkt niet te werken. Daarom moeten we de schade zo klein mogelijk proberen te houden en party drugs (zoals XTC en GHB) legaliseren en onder toezicht van de overheid verkopen. Dat is beter voor iedereen.

Er zijn jongeren die het proberen, gewoon omdat het spannend is. En het is juist spannend, omdat het illegaal is. Zodra ze een keer een pilletje of wat dan ook genomen hebben en het is goed bevallen zullen ze er misschien nog eens een nemen. En later nog een en nog een. Net zolang tot ze verslaafd zijn en het niet meer kunnen laten. Dit kan voorkomen worden door legalisering.

Ook voor de statistieken zou het handig zijn. Als het gelegaliseerd wordt, kan er gekeken worden hoeveel mensen er nou echt party drugs gebruiken. Nu zijn er alleen nog maar schattingen omdat niemand er controle op heeft hoeveel er verkocht wordt.

En over controle gesproken, zodra het legaal is, kan de overheid ook controle houden op de kwaliteit van party drugs. Er kunnen wetten gemaakt worden, zoals die er nu ook voor medicijnen zijn. En voor de mensen die die wetten overtreden zullen zeer strenge straffen gevonden moeten worden. Als je tenminste wilt dat het project een succes wordt.

Je kunt je natuurlijk afvragen of het wel zo’n slim plan is. Roken en het drinken van alcohol maken per jaar meer slachtoffers, en zijn ook legaal. Juist doordat ze legaal zijn, komt het misschien wel dat ze meer slachtoffers maken. Er is dan immers ook makkelijk aan te komen.

Het plan zal vast op veel weerstand stuiten. Vooral van mensen die vanwege hun geloofsovertuiging of wat dan ook tegen het gebruik van party drugs zijn. Ook al zullen de party drugs gelegaliseerd worden, dan nog zal er altijd wel een klein gedeelte illegaal verkocht worden. Dus de volledige controle over het gebruik zul je nooit hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.