Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Gratis openbaar vervoer en de arbeidmarkt

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 265 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 31 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 31 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Betoog Economie

Vooropzet:


Voordelen van invloed van gratis openbaar vervoer op de arbeidmarkt:
 Meer mensen zullen gebruik gaan maken van openbaar vervoer, dus zijn er meer buschauffeurs, conducteurs, trambestuurders nodig. Daardoor ontstaan meer arbeidsplaatsen.
 Meer mensen zullen gaan werken, want werken word aantrekkelijker. Het openbaar vervoer word gratis, zo zijn er dus geen reiskosten meer. Van het salaris blijft meer geld over.
 Wanneer mensen met het openbaar vervoer gaan, zal het rustiger zijn op de autowegen. Zo komen minder mensen te laat op hun werk.


Nadelen invloed van gratis openbaar vervoer op de arbeidmarkt:
 Dit heeft natuurlijk wel negatieve gevolgen voor de huidige vaste klanten van het openbaar vervoer, want het zal waarschijnlijk drukker worden. Maar dit zal niet zo zijn, bijvoorbeeld zullen er veel vaker en meer bussen gaan rijden.

Het betoog:

Ik vind dat openbaar vervoer gratis moet worden, want dat zal positieve gevolgen hebben op de arbeidsmarkt. Ten eerste zullen meer mensen gebruik gaan maken van openbaar vervoer, dus zijn er meer buschauffeurs, conducteurs, trambestuurders nodig. Daardoor ontstaan meer arbeidsplaatsen. Ten tweede zullen meer mensen gaan werken, want werken word aantrekkelijker. Het openbaar vervoer word gratis, zo zijn er dus geen reiskosten meer. Van het salaris blijft meer geld over. Ten derde wanneer mensen met het openbaar vervoer gaan, zal het rustiger zijn op de autowegen. Zo komen minder mensen te laat op hun werk. Dit heeft natuurlijk wel negatieve gevolgen voor de huidige vaste klanten van het openbaar vervoer, want het zal waarschijnlijk drukker worden. Maar dit zal niet zo zijn, bijvoorbeeld zullen er veel vaker en meer bussen gaan rijden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Heb je hier toevallig nog de bronnen van?

6 jaar geleden