Gratis openbaar vervoer en de arbeidmarkt

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 265 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
34 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Betoog Economie
Vooropzet:

Voordelen van invloed van gratis openbaar vervoer op de arbeidmarkt:  Meer mensen zullen gebruik gaan maken van openbaar vervoer, dus zijn er meer buschauffeurs, conducteurs, trambestuurders nodig. Daardoor ontstaan meer arbeidsplaatsen.  Meer mensen zullen gaan werken, want werken word aantrekkelijker. Het openbaar vervoer word gratis, zo zijn er dus geen reiskosten meer. Van het salaris blijft meer geld over.  Wanneer mensen met het openbaar vervoer gaan, zal het rustiger zijn op de autowegen. Zo komen minder mensen te laat op hun werk.

Nadelen invloed van gratis openbaar vervoer op de arbeidmarkt:  Dit heeft natuurlijk wel negatieve gevolgen voor de huidige vaste klanten van het openbaar vervoer, want het zal waarschijnlijk drukker worden. Maar dit zal niet zo zijn, bijvoorbeeld zullen er veel vaker en meer bussen gaan rijden.

Het betoog:

Ik vind dat openbaar vervoer gratis moet worden, want dat zal positieve gevolgen hebben op de arbeidsmarkt. Ten eerste zullen meer mensen gebruik gaan maken van openbaar vervoer, dus zijn er meer buschauffeurs, conducteurs, trambestuurders nodig. Daardoor ontstaan meer arbeidsplaatsen. Ten tweede zullen meer mensen gaan werken, want werken word aantrekkelijker. Het openbaar vervoer word gratis, zo zijn er dus geen reiskosten meer. Van het salaris blijft meer geld over. Ten derde wanneer mensen met het openbaar vervoer gaan, zal het rustiger zijn op de autowegen. Zo komen minder mensen te laat op hun werk. Dit heeft natuurlijk wel negatieve gevolgen voor de huidige vaste klanten van het openbaar vervoer, want het zal waarschijnlijk drukker worden. Maar dit zal niet zo zijn, bijvoorbeeld zullen er veel vaker en meer bussen gaan rijden.

REACTIES

L.

L.

Heb je hier toevallig nog de bronnen van?

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.