Fiscalisering

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 604 woorden
  • 21 maart 2002
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
13 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Sociale zekerheid

De sociale zekerheid, een groot probleem in Nederland. In de jaren 50 en 60 was het nog een succes maar in het vanaf het jaar 1978 kwamen er problemen in de sociale zekerheid. Het stelstel kwam onder druk te staan door bijvoorbeeld vergrijzing. Teveel mensen kwamen in de sociale zekerheid en als gevolg daarvan werd de sociale zekerheid onbetaalbaar en dat is nu dus nog steeds het geval. De conclusie is dan “ sociale zekerheid moet goedkoper worden zodat het weer betaalbaar wordt.” Alleen de vraag is: “ hoe moet dat gaan gebeuren?” Fiscalisering van de AOW is zo’n manier om de sociale zekerheid goedkoper te maken maar daar zitten natuurlijk weer voorwaarden aan om zoiets in te voeren. Er kunnen ook nadelen aan fiscalisering zitten en is het volk het wel eens met fiscalisering?

Fiscalisering van de AOW: “ dit houdt in dat alle premies verdwijnen en de sociale zekerheid betaald wordt uit de algemene belastingsmiddelen. Hierdoor wordt de bijdrage aan de sociale zekerheid verdeeld over alle 3 de schijven verdeeld. Hierbij zullen hoge inkomens meer gaan bijdragen. Dus de mensen boven een leeftijd van 65 jaar in de AOW zullen dan mee moeten gaan betalen aan de uitkeringen van andere uitkeringsgerechtigden. Hierdoor zal de sociale zekerheid goedkoper gaan worden. De mensen in de AOW zijn hier fel op tegen, voor hen is het natuurlijk een groot nadeel als zij mee moeten gaan betalen voor de uitkeringen van anders uitkeringsgerechtigden. Deze mensen leiden uiteraard dan inkomensverlies maar dat word wel weer goedgemaakt door de inkomens die per jaar steeds meer toenemen dus eigenlijk valt het inkomensverlies nog wel mee dus zou fiscalisering heel goed mogelijk zijn. Een nadeel is dat als fiscalisering van de AOW ingevoerd zal worden dat de toekomstige generaties niet meer kunnen meepraten en meebeslissen over fiscalisering. Als zij dus later ook tegen de 65 jaar lopen zijn zij dus verplicht om mee te gaan betalen en daar zijn sommigen het toch niet mee eens. Andere mensen zijn ook van mening dat fiscalisering niet kan omdat premies en belastingen niet over 1kam geschoren moeten worden. Hun argumenten daarvoor zijn dat belasting immers een gedwongen betaling is aan de overheid zonder dat de overheid een tegenprestatie levert. De burger betaald bijvoorbeeld inkomstenbelasting maar er is dan geen verband tussen wat hij aan belasting betaalt en wat hij aan bv. defensie, rechtspraak geleverd krijgt. Sociale premies zijn verzekeringspremies: daar krijgt de betaler een dus een uitkering voor terug. Het lijkt er dus op dat fiscalisering waarschijnlijk niet ingevoerd zal worden.

Fiscalisering, een goed idee wat dus waarschijnlijk niet ingevoerd zal worden wat ik niet begrijp. Het is zeer effectief op het goedkoper maken van de sociale zekerheid dus ik snap het probleem niet! Mensen van de AOW gaan er qua inkomen niet op achteruit en het maakt de sociale zekerheid wel goedkoper als die mensen boven de 65 gaan meebetalen. Er wordt alleen een probleem gemaakt over dat belasting en premies apart moeten worden gedaan en een andere tegenwerking is dat het voor de toekomstige generatie niet handig omdat ze niet kunnen en mogen meebeslissen. Ik ben zelf iemand van de toekomstige. generatie en ben absoluut voor de fiscalisering want wat is nu het probleem als mensen er niet financieel op achteruit gaan. Ik blijf dus aanbevelen op een invoering van fiscalisering om de sociale zekerheid goedkoper te maken en de zorgen voor de overheid voor een deel weg te nemen. Men zou stom zijn als men niets met deze aanbeveling zou doen. Ze vinden het zo erg dat sociale zekerheid een steeds groter probleem wordt en dat zullen ze fiscalisering niet aannemen terwijl dat juist alle problemen verkleint.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.