Het leven in relatie met ingrepen van de gezondheidszorg

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 530 woorden
  • 26 november 2001
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
22 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Onderwerp: Het leven in relatie met ingrepen van de gezondheidszorg.

In vele tijdschriften zoals de Fancy, de Yes, en de Elle, staan verhalen over abortus, euthanasie en kanker. Vaak staan er in dit soort dingen er negatieve dingen over de gezondheidszorg. Wat wij niet helemaal begrijpen, want wij denken dat heel veel mensen toch erg blij mogen zijn met de ingrepen die de gezondheidszorg bij hen verricht heeft. Dit zullen wij hieronder proberen uitteleggen. Eerst zullen wij een aantal situaties noemen waarin de ingrepen van de gezondheidszorg in relatie met het leven erg belangrijk of handig zijn geweest en daarbij zullen wij gelijk onze mening geven, uiteindelijk zullen wij nog een aantal tegen argumenten van ingrepen uit de gezondheidszorg noemen in relatie met het leven.

Ten eerste wanneer iemand in coma in geraakt en kunstmatig in leven gehouden wordt. Vaak zijn die mensen al opgegeven, maar soms komen ze toch nog bij. Soms kunnen die mensen na hun coma bijna alles weer. De ingreep die de gezondheidszorg hier verricht heeft is een groot voordeel. Er is weer iemand gered en de familie is het leed van een overleden familielid bespaard gebleven.

Ten tweede wanneer iemand ongeneeslijk ziek is verklaard en ontzettend veel pijn heeft. Op die persoon zou euthanasie toegepast kunnen worden. Het is misschien een erg harde maatregel, maar als die persoon toch al niet te lang te leven heeft en hij of zij die pijn bespaart kan blijven is het goed om deze ingreep plaats te laten vinden. De persoon kan beter de mooie herinneringen onthouden dan alleen maar de pijn.

Ten derde wanneer iemand door een of andere reden ongewenst zwanger geraakt is(bv. door verkrachting incest etc) kan er op deze persoon abortus toegepast worden. Een kind gaat je hele leven gaan beheersen. Als je een kind hebt, moet je daar altijd rekening mee houden. Wanneer je dan de ingreep abortus toepast kan dit voor vrouw die ongewenst zwanger is geraakt toch wel een ‘fijne’ ingreep zijn.

Ten slotte wanneer iemand heel erg ziek is of iets gebroken heeft, etc en deze persoon word genezen. Deze ingrepen van de gezondheidszorg zijn ook heel plezierig anders gaan er veel mensen vroegtijdig dood of hebben levenslang pijn.

Sommige mensen zullen anders over ingrepen uit de gezondheidszorg in relatie met het leven denken en wel om de volgende redenen:

Ten eerste vinden zij het slecht als mensen kunstmatig in leven gehouden worden, omdat iedereen een keer dood moet gaan en het leven hoeft dan toch niet gerekt te worden?!

Ten tweede wanneer het tegen het geloof van bepaalde mensen is om euthanasie of abortus te plegen.

En ten slotte zijn er mensen die vinden dat alles volgens de natuur moet gaan en dan wij dat door ingrepen uit de gezondheidszorg de dingen niet kunstmatig moeten gaan beïnvloeden. In ons land gebeuren veel ingrepen van de gezondheidszorg in relatie met het leven. Wij staan hier achter, omdat wij denken dat het in veel gevallen gewoon niet verkeerd is om mensen met medicijnen of hoe dan ook te helpen. Wij vinden wel dat er over elke ingreep goed na gedacht moet worden. Of het ethisch wel kan wat er gebeurt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.