Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen
Alle literatuurprijzen

Buitenaardse wezens

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas vwo | 693 woorden
  • 20 mei 2005
  • 35 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.3
  • 35 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Betoog ANW over Buitenaardse Wezens

Ik houd dit betoog over het bestaan van buitenaardse wezens, al kun je eigenlijk beter zeggen “buitenaards leven”. Bij het woord aliens denken de meeste mensen aan groene mannetjes met een eihoofd die in een super geavanceerd ruimteschip de ruimte door vliegen of de planeet over willen nemen, of ( in de minder erge gevallen) de wijsheid van het universum met ons willen delen.

Maar buitenaards leven kan alles zijn van een of andere bacterie op Mars tot de eerder genoemde “super mensen”. Ik geloof dat er beslist buitenaards leven is, of het nou één-celligen zijn of meer geavanceerde rassen. De voornaamste reden voor mij om in buitenaards leven te geloven is dat er gewoon zoveel sterren zijn, dat het haast niet anders kan dan dat er wel op een of andere planeten ook leven is net zoals bij ons.

Een in het jaar 2000 bedachte manier om uit te rekenen hoeveel planeten er in de Melkweg, leven konden onderhouden kwamen onderzoekers er op uit dat ongeveer 1% van alle sterren in de melkweg aardachtige planeten zijn en ze gingen er vanuit dat, van die planeten, ook maar 1% echt leven zou kunnen voortbrengen.
Moet je nagaan hoeveel planeten er dan toch nog zouden zijn met leven!!
Dan kan het haast niet anders dan dat er ook nog een paar planeten zijn waar wezens wonen die net zo slim of nog slimmer zijn dan ons. Er zijn zoveel plekken in het heelal waar wij nog helemaal niets van af weten dat je bijna zeker kan zeggen, de aarde bestaat, er is daar leven, ergens anders in het heelal zal dat er dan ook zijn.

Andere bewijzen voor de stelling dat buitenaardse wezens bestaan zijn de meer bekende gebeurtenissen zoals het Roswell incident en de plaats Area 51 in de Verenigde Staten.
Deze twee plaatsen zijn bekend omdat er UFO’s zouden zijn geweest; in Roswell zouden in de jaren 40 een aantal UFO’s zijn neergestort en er zouden zelfs lijken van buitenaardse wezens zijn geborgen, maar later had de Amerikaanse regering gezegd dat het een weerballon was die lek was geraakt en neergestort was.

Area 51 is zo’n geheime legerbasis in Amerika, dat hij officieel niet eens bestaat. UFO fanaten zeggen dat daar, op een oud testveld voor atoombommen, een aantal vliegende schotels worden ontleed en dat de techniek in Amerikaanse gevechtsvliegtuigen wordt verwerkt. Sommigen zeggen zelfs dat daar echte buitenaardse wezens rondlopen, zoals in de Men in Black!
Of dat waar is weet ik niet, maar een feit is wel dat in die basis de meest revolutionaire gevechtsvliegtuigen worden ontwikkeld, zoals de B2 Stealth Bommen werper, een vliegtuig dat nu vrij veel word gebruikt en dat het eerste vliegtuig was dat, zo goed als onzichtbaar voor de radar is.

Ook zijn daar de Blackbird vliegtuigen ontwikkeld in 1964. Deze vliegtuigen zijn (of in ieder geval waren toen) uiterst geavanceerd en konden veel sneller vliegen dan het geluid.
Ook zijn daar de stealth F17 en de U2 spionage vliegtuigen ontwikkeld. Dus je kan de conclusie trekken dat daar veel vreemde en eigenlijk ook wel buitenaardse dingen gebeuren.

Vaak zeggen mensen die niet in buitenaards leven geloven dat ze het eerst willen zien en dan pas geloven. Maar vaak geloven die mensen wel in God, dat is toch vreemd, want God kun je ook niet zien. God is er ook niet in levende lijve, waarom zou het dan niet kunnen zijn dat er wel buitenaards leven is, dat eigenlijk veel waarschijnlijker is, omdat “God” toch nog meer levens op andere planeten heeft kunnen schapen

Mijn conclusie is dan ook dat veel mensen gewoon het idee hebben dat buitenaardse wezens niet kunnen bestaan, net als pratende biggetjes, een wolf in oma kleren en dode prinsessen die weer levend worden door de kus van een prins. Ik geloof zelf wel in buitenaards leven, ik vind dat er gewoon teveel ooggetuigenverslagen en andere bewijzen zijn, zelfs als 70% daarvan niet waar is of erg is overdreven, dan nog heb je 30% over met echte gebeurtenissen. Ik denk dat er meer is dan veel mensen denken. Heel veel meer zelfs, maar dat kan alleen de tijd en goede technologie ons brengen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

hahahahahaha
tuurlijk bestaat er geen leven!

16 jaar geleden