Gabby Petito

Beoordeling 0
Foto van Celeste
  • Bespreking door Celeste
  • Klas onbekend | 833 woorden
  • 25 mei 2022
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

We blikken terug naar de moordzaak van Gabby Petito. Gabrielle Petito, ook wel Gabby genoemd, wordt geboren op 19 maart 1999 in New York. Ze was vooral veel met bezig met social media zoals bijvoorbeeld vlogs maken. In 2019 begon ze te daten met een toen 21-jarige jongen, genaamd Brian Laundrie. Ze kenden elkaar al van de middelbare school. Alle twee gingen ze naar Bayport Blue Point High School in New York. Al snel gaat het koppel samenwonen en verhuist Gabby naar North Port, in Florida. Brian had haar zelfs al ten huwelijk gevraagd. Het koppel had allang de droom om samen een paar maanden te gaan roadtrippen in een klein busje en door de nationale parken van de Verenigde Staten hier en daar te gaan kamperen. De reis was bedoeld om elkaar ‘echt’ te leren kennen voor ze in het huwelijksbootje stappen. Deze droom werd vervuld op 2 juli 2021. Ze vertrokken vanuit New York. Daar woonde namelijk het broertje van Gabby die net zijn diploma had gehaald en dus daarom een feestje gaf. Om dat te vieren werd New York dan ook het startpunt van hun trip aangezien ze er toch naartoe moesten voor de diploma behaling.

Op 4 juli post Gabby haar eerste instagram post van hun vakantie. Alles lijkt goed te gaan tot 12 augustus. De politie van Utah krijgt plotseling een telefoontje van een man die een ruziënd koppel langs de weg had gezien waar fysiek geweld zou bij zijn komen kijken. De politie gaat op zoek naar het busje en stuit op het busje van Gabby en Brian. Ze zien dat Gabby helemaal overstuur is en Brian vrij kalm achter het stuur zit met een paar krassen in zijn nek. Ze nemen foto’s van de verwondingen van Brian en de twee worden apart ondervraagd. Gabby neemt meteen de schuld op zich en zegt dat ze mentale problemen en last van angsten heeft en een woede-uitbarsting kreeg. De politie besluit hier wel wat mee te doen en ze halen het koppel voor een nachtje uit elkaar. Brian verblijft in een hotel en Gabby blijft alleen in hun busje. Dit is een vreemde situatie aangezien de getuige vooral aangaf dat de jongen het meisje aan het slaan was. En toch wijst ze geen moment met de vinger naar Brian.

Op 17 augustus vliegt Brian terug naar Florida om wat spullen van Gabby en hem te verhuizen . De verklaring van de vader van Brian zou zijn geweest dat ze de opslagruimte leeg moesten maken zodat ze dat al niet meer hoefden te betalen. Na 6 dagen vliegt hij weer terug naar Gabby die alleen in een hotel in Utah was. Op 21 augustus spreekt vader Joe, Gabby voor het laatst. Ze had gezegd dat er een stroomstoring was en ze geen wifi meer had en het dus moeilijk was om hen te bereiken. Een paar dagen later op 24 augustus vertrekt het stel naar Grand Teton National Park in Wyoming, eens in de 3 dagen neemt Gabby wel contact op met haar moeder.

De laatste keer dat iemand haar in levende lijve zou gezien hebben was toen ze vertrok uit Salt Lake City en uit checkte in het hotel. Op 25 augustus post Gabby haar laatste instagram post, normaal zet ze de caption vol met verschillende hashtags maar deze keer niet. De ouders ontvangen wel nog berichtjes tot 30 augustus, maar ze hebben het gevoel dat ze niet allemaal afkomstig zijn van Gabby zelf.  Het leek dat iemand anders het met haar telefoon stuurde. Brian komt opeens alleen terug naar Florida met zijn wit busje op 1 september. Gabby is nergens te bekennen en Brian wil hiervan niets aan niemand vertellen. Wanneer hij aankomt schakelt hij ook direct een advocaat in. Op 11 september wordt Gabby als vermist opgegeven door haar ouders. Er vindt op 16 september een persconferentie plaats. De vader van Gabby smeekt Brian om te vertellen wat er met zijn dochter gebeurd is, maar Brian weigert nog steeds iets te vertellen.

Brian wordt hierna als vermist opgegeven door zijn familie. Hij zou naar een natuurreservaat zijn geweest om een wandeling te maken, maar was na 3 dagen nog steeds niet terug. Hij werd nu inmiddels al een week vermist. Dan komt de Tiktokster genaamd Miranda Baker voor in het verhaal, zij zou Brian zijn tegengekomen. Hij zou een lift hebben gevraagd en bood 200 dollar aan voor een rit van 16 km. Uiteindelijk kwam Gabby Petito door wurging om het leven 3 tot 4 weken voor ze op 19 september is teruggevonden, dat zegt een wetsdokter uit de Amerikaanse staat Wyoming. Het lichaam van Brian werd uiteindelijk gevonden in een natuurgebied in Florida, niet ver van zijn ouderlijk huis. Bij een zoektocht in datzelfde gebied werden ook een rugzak, een notitieboekje en een revolver gevonden die met hem in verband werden gebracht. In het notitieboekje heeft Brian opgeschreven dat hij verantwoordelijk is voor Gabby haar dood. Dat heeft de FBI zelf bekendgemaakt. De 23-jarige jongeman stapte zelf uit het leven. Hij schoot zichzelf door het hoofd en overleed hieraan. Dit was dus de vreselijke zaak van Gabby Petito. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.