Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

GSM

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Beschouwing door een scholier
  • 5e klas vwo | 353 woorden
  • 23 april 2007
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.7
  • 19 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
GSM, wat moet je er mee?
77 op de 100 inwoners in Nederland heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. Behalve bellen is het tegenwoordig ook mogelijk om te Sms’en, te filmen, muziek te luisteren, spelletjes spelen, noem maar op. Maar is een mobieltje nou echt noodzakelijk, of is het gewoon een hebbedingetje?
Het is natuurlijk hartstikke handig als je overal bereikbaar bent. Het is uitermate nuttig in geval van nood, als je op vakantie bent, of als je gewoon even iemand nodig hebt. Mocht een telefoongesprek even niet uitkomen, dan zet je gewoon je telefoon even uit. Toch zijn er steeds meer mensen die de verleiding niet kunnen weerstaan om hun telefoon aan te laten staan. Zo neemt vijfenveertig procent van de Belgen zijn GSM mee naar het toilet, en veertig procent neemt het apparaatje zelfs mee in bad.
Ook leuk is de camerafunctie. Je kunt van alle leuke momenten snel een foto maken. Toch twijfel ik of dit nou zo’n voordeel is. Regelmatig worden er filmpjes van vechtpartijen of zelfs ergere dingen gemaakt, welke dan weer op het internet geplaatst, wat ontzettend vervelend is voor de slachtoffers. Ook wordt er met behulp van een mobieltje vaak gefilmd op plaatsen waar dit verboden is, wat weer resulteert in het lekken of het illegaal verspreiden van gegevens.

Een voordeel van de moderne mobieltjes is dat ze overal voor inzetbaar zijn. Er kunnen meetinstrumenten voor onderzoeken op worden aangesloten, er zit een rekenmachine op, bij de NS wordt de telefoon gebruikt om het hele spoornetwerk in goede banen te leiden, en de mogelijkheid om MP3tjes met je gsm af te spelen is ook erg handig.
Een nadeel is dat de straling die het GSM netwerk, waar je mobieltje gebruik van maakt, mogelijk kankerverwekkend is. Helemaal zeker is men hier niet van, aangezien er verschillende onderzoeken zijn verricht die dit gerucht juist ontkrachten. Wel kan deze straling zorgen voor storing in andere elektrische apparatuur. Daarom is het niet toegestaan om te bellen in vliegtuigen en ziekenhuizen.
Kortom, het hebben van een mobiele telefoon heeft veel voordelen, maar het brengt ook zo zijn nadelen met zich mee.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.