Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Adoptiegezinnen

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Beschouwing door een scholier
  • 4e klas vwo | 591 woorden
  • 31 mei 2002
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
68 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Adoptiegezinnen een goede oplossing of niet?
Nahit is 12 jaar en woont sinds haar 2e in een Nederlands pleeggezin. Dit was noodzakelijk omdat haar eigen familie niet voor haar kon zorgen. Ze hadden het niet breed thuis met nog 5 andere kinderen. Haar moeder had geen werk en haar vader was nooit thuis. De enige oplossing voor Nahit was om weggehaald te worden en naar een beter land te gaan. Waar ze tenminste zeker was van haar toekomst. Haar moeder wist verder niets van adoptie maar liet zich met gemak overhalen door een organisatie die haar geld gaf in ruil voor haar kind. In Nederland aangekomen kreeg Nahit 2 lieve mensen als ouders. Ze zou nu in een betere leefomgeving komen te wonen.
Nahit heeft tot nu toe niet de neiging gehad om terug te gaan. Want ze was 2 toen ze in Nederland kwam en kan zich niets herinneren van haar geboorteland Irak.

Dit is een voorbeeld van een gebeurtenis om de kwestie pleeggezinnen. Pleeggezin betekend dat een kind meestal uit de 3e wereld die het niet goed heeft thuis, wordt verkocht en in een ander land nieuwe ouders krijgt en een betere toekomst. Het hoeft niet altijd te gaan om een 3e wereldkind maar het kan ook betrekking hebben op een moeilijk opvoedbaar kind die gewoon in Nederland is geboren maar dan noem je het gezin geen adoptiegezin maar een pleeggezin. Je hebt verschillende voordelen en nadelen van zo’n gezin. Een belangrijk voordeel is dat het kind nu een goed thuis heeft waar het bijvoorbeeld niet bang hoeft te zijn om slachtoffer te worden van een oorlog. Het krijgt dus een betere toekomst. Het kan naar school en later een baan gaan zoeken en zelf verdienen. Nog een voordeel is dat je wordt beschermd door je ouders, je hebt tenminste iemand waarop je kunt terugvallen. En hoeft niet bang te zijn dat je wordt vergeten.
Een groot nadeel is dat het zich moet aanpassen aan de nieuwe leefomgeving. Als je van jongs af aan al in Nederland bent komen wonen is dat niet zo’n punt. Maar als je pas op je 10e wordt geadopteerd wordt het al heel wat moeilijker. Een bijkomend nadeel is als je een andere godsdienst hebt dan je nieuwe ouders is het nog moeilijker om je aan te passen. Vooral als je daarmee streng bent opgevoed. Je zult je dan nooit echt deel kunnen gaan voelen van je nieuwe ouders. Je nieuwe gezin dus. Een heel ander nadeel is dat je zelf niks kan inbrengen wanneer er een geschikt gezin voor je wordt gezocht. Zo kun je helemaal niet overweg met je nieuwe ouders. Maar hiervoor kan natuurlijk altijd een oplossing worden gezocht. Het is moeilijk om de kinderen die je hebt geadopteerd in het begin goed te leren kennen, ze kunnen veel heimwee krijgen naar hun geboorteland en je niet willen begrijpen waarom de plaats van hun moeder is ingenomen. Je zult ze extra aandacht moeten geven zodat ze zich beter gaan thuis voelen en de gezinsstructuur beter wordt.
Samenvattend heeft een pleeggezin voor en nadelen. Het grootste voordeel is dat het kind een betere toekomst krijgt en zich thuis kan voelen bij ouders die het kind beschermen en op wie ze kan terugvallen bij problemen. Een groot nadeel is dat ze zich moet aanpassen en de nieuwe leefomgeving. Vooral als de religie er ook nog een rol bij gaat spelen duurt het lang voordat je je echt thuis voelt. Je moet nu zelf overwegen wat of je het pleeggezin een goede oplossing vind of niet.

REACTIES

H.

H.

Thanx

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.