Balansverslag

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Balansverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 344 woorden
  • 10 februari 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Opdracht 1
Bij het thema helden heb ik veel geleerd. Ik heb onder andere geleerd dat ‘helden ‘ niet per definitie ideaal beelden hoeven te zijn. Hij hoeft niet het beste te zijn in zijn vak. Het kan net zo goed een normale arbeider zijn. Ook heb ik veel geleerd over de manier waarop de het toneel in elkaar ziet. En op welke manier de camera naar de gebeurtenissen kijkt in de film. Kijkt hij vanuit de hoofdpersoon of staat de camera daar ver vandaan. Ik heb wel vaker op deze manier naar een film gekeken maar nooit daar zo erg bij stil gestaan. Dit kwam onder meer naar voren tijdens Rigoletto. Dit was op 12 november 2004 toen ik naar het muziektheater in A dam ben geweest. Daar heb ik kennis gemaakt met verschillende mensen die zich met bepaalde delen van het toneel bezig hielden. Zo werden de kledij van de toneelspelers gemaakt door naaisters. En dit werd ook duidelijk toen de muziek tijdens het toneelstuk gespeeld werd die onder aan het podium zat. Hier is goed over nagedacht.Hoe de montage belichting wordt gebruikt.Je begint het ook anders te bekijken als je op deze manier naar het toneelstuk kijkt.

Opdracht 2
Genre titel kunstenaar waardering

beeldhouwkunst David en Goliath Michelangelo 3
schilderkunst Mona Lisa Leonardo da Vinci 3
toneel Rigoletto Verdi 2
film Titanic James Cameron 3
…. gebouw Rietvel Schreuder Rietveld Schreuder 1

Opdracht:3
1)Over het algemeen had ik in het begin andere gedachtes over deze katern. Ze zijn o zich niet uitgekomen.
2)Mijn ervaringen zijn dat een held niet per se een ideaal beeld moet schetsen. Een simpele arbeider kan ook een held zijn. Helden worden teveel gelinkt aan idealen zoals superman. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn.
3)Ja, mijn beeld is wel degelijk veranderd een eenvoudige arbeider kan net zo goed een held zijn. Hij is al een held omdat diegene hard voor zijn brood werkt en helemaal niet zo bijzonder hoeft te zijn.
4) Over het algemeen ging het goed

5) Meer over verschillende helden informatie krijgen zoals striphelden. Ik vind dat je daar ook wat van moet opsteken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.