De module
Deze module vond ik een stuk minder leuk om door te werken dan de vorige. Dit komt denk ik ook doordat ik het tijdens de vorige module erg leuk vond om uit te zoeken hoe kunst door de tijd heen is veranderd. Toch heb ik ook bij deze module een andere kijk op kunst gekregen.
Zo heb ik bijvoorbeeld van de lessen geleerd
• dat gebruiksvoorwerpen van alledag tot kunst kunnen behoren
• dat de essentie van een product de hoofdzaak van het product is. Zonder de essentie zou het product zijn functie niet kunnen uitvoeren
• dat de suggestie van een product een voorstelling of idee is; het is de toegevoegde waarde, bijv. de vorm, kleur en materiaal van een product. De essentie en de suggestie vormen samen het geheel


• dat toegepaste kunst een andere vorm van kunst is, die niet op zichzelf staat, maar die wel een praktische functie heeft. Toegepaste kunst kan allerlei vormen aannemen als zoals die van gebruiksvoorwerpen (kleding en sieraden)
En ik heb van de opdrachten geleerd
• hoe ik bij een product de functie, de essentie en de suggestie aan kan geven
• dat ironiseren wordt gebruikt om dingen te overdrijven
• en dat kitsch afleidt van iets wat werkelijk is. Maar je vraagt je bij kitsch wel af of het echte kunst is of niet
Documentaire “Het Bauhaus”
Ik vond dit best een leuke documentaire om te zien. Ik had wel eens van het Bauhaus gehoord, maar wist eigenlijk niet wat dit inhield.
Mijn oma heeft ook wat spulletjes van het Bauhaus die ik voorbij heb zien komen in de documentaire.
Ook vond ik het grappig dat de studenten gebruiksvoorwerpen met een kunstzinnige waarde maakten. De invloed van het Bauhaus en zijn voorwerpen is nog steeds terug te vinden.
Documentaire “Glas”
Ik vond deze documentaire niet zo leuk, omdat hij langdradig was. Wel gaf het een goed beeld van de veranderingen die de techniek de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, zo ook die van glas. Wel vond ik het leuk om te zien hoe kundig en makkelijk de glasblazers hun werk uitvoerden, vooral in vergelijking met de machinale vervaardiging. Ik denk dat er niet veel mensen meer zijn die hun beroep op zo’n manier uitoefenen.


Culturele Activiteiten
Voor mijn culturele activiteiten heb ik al verschillende dingen gedaan: ik heb de film “The Game” met Micheal Douglas gezien op school. Ik vond dit best een leuke film. Verder ben ik naar de musical Love Me Just A Little Bit More geweest, een leuke en vrolijke musical. Vooral omdat het alles in de stijl van de jaren ’80 was, ook de liedjes, en daar houd ik erg van.
Ik ben van plan om het boek “Mijn Woestijn” van Waris Dirie te lezen voor het onderwerp buitenlandse literatuur. Dit boek heb ik al een gelezen, maar wil het graag opnieuw lezen omdat ik het een heel mooi, onroerend en goed boek vond. Mijn verwachting is dan ook dat ik weer dezelfde emoties en ontroering zal voelen wanneer ik het weer ga lezen.
Ook ga ik nog met school naar Amsterdam, naar het Tropenmuseum en naar een voorstelling over het huwelijk. Dit lijkt mij ook wel erg leuk, vooral omdat we met de hele klas gaan. Ik weet niet zo heel goed wat ik me van deze dag moet voorstellen, maar ik verwacht zeker dat het gezellig gaat worden.
Tijdens de zomer wordt er in het Amsterdamse een theaterstuk van Shakespeare opgevoerd in de openlucht, daar wil ik ook graag heen. Hiervan heb ik hoge verwachtingen, omdat ik er hele positieve verhalen over gehoord heb. Daarnaast ben ik zelf best een fan van Shakespeare, dus ik hoop ook echt dat deze verwachtingen waar gemaakt zullen worden.
Zo denk ik nu over kunst:
Ik heb niet het idee dat ik kunst nu leuker of interessanter vind na het bestuderen van deze module. Dit komt ook doordat ik deze module niet zo leuk vond om door te werken, net zoals ik de documentaires niet zo interessant vond. In de vorige module heb ik meer geleerd en was ik enthousiaster over de dingen die we moesten doen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.