Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Eindverslag

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Balansverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 346 woorden
  • 21 mei 2003
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
30 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV

EINDBALANSVERSLAG

In de derde klas was mijn indruk van CKV hetzelfde dat als ik al had over handvaardigheid. Ik ging ervan uit dat we het vierde jaar ook praktische dingen zouden gaan doen. Ik kon 't boek, welk we dit jaar hebben gebruikt vergelijken met het boek van de tweede en derde klas. Vrij droge en saaie stof. Maar elke keer wanneer ik een module had afgerond had ik toch het gevoel iets geleerd te hebben. De tijd die ik nodig had was meer dan dat ik had verwacht, alles moest worden in geleverd, en vooral de activiteiten, en het maken van de modules kostte erg veel tijd. Ik had niet verwacht dat kunst zoveel inhield. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar na het hebben gemaakt van de modules, en het maken van de culturele verslagen kijke je toch wat meer gedetaileerd tegen kunst op. Je weet bijvoorbeeld sneller de bedoeling van de kunstenaar, en hoeveel tijd er wel niet achter het maken van een film zit is ook ongelooflijk. Ondanks dat we het hele boek hebben behandeld, heb ik het gevoel dat dit pas een heel erg klein deel van de kunst is, al kijk ik naar de begrippen welk ik onlangs al weer ben vergeten, en wat we in de tweede klas allemaal al hebben behandeld. Ik denk dat ik nog lang door moet studeren om kunst echt goed te kunnen begrijpen. Ondanks dat ik het een vrij saai vak vind, heeft CKV meer indruk op me gemaakt dan verwacht. Naast de twee uur les, die we dit jaar elke week kregen. Vond ik de studie uren die ik er aan moest spenderen erg veel. We mochten vrij veel op ons eigen houtje doen, wat mij opzich wel erg goed beviel.

Conclusie: CKV een niet erg boeiend vak, maar toch interessant om gedaan te hebben. Ik zal nog steeds niet anders naar schilderijen kijken, of bepaalde muziek met een ander soort 'oor' beluisteren, maar ik denk toch dat ik de basis van 'de kunst' een beetje te pakken heb. Kortom: Leerzaam, maar saai.

REACTIES

W.

W.

Amen !

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.