ADVERTENTIE
Heb jij hulp nodig bij het kiezen van jouw studie?

Thijs (22 jaar) kreeg hulp van onze studiekeuzeadviseur Marise. Door telefonische gesprekken en een aantal testen weet Thijs nu welke studie het beste bij hem past. Zijn tip: “Wacht niet af, ga op onderzoek uit en laat je adviseren!”

Vraag nu jouw persoonlijke gesprek aan!

De beschrijving van een gebouwIk heb gekozen voor St. Pauls Cathedral omdat ik dit een erg mooi gebouw vond in Londen.Naam en plaats: St. Pauls Cathedral, St. Pauls Churchyard, Londen.

Architect: Sir Christopher Wren.Het aanzicht

Lengte: 157 meter

Breedte: 76 meter

Hoogte tot de bovenkant van het kruis op de koepel: 111 meter

De kathedraal is opgebouwd uit kalksteen omdat dat goedkoop was en makkelijk te bewerken en redelijk sterk is.De vloeren zijn van marmer.Het plafond is ook opgebouwd uit kalksteen, maar ook zijn stukken ingelegd met duizenden kleine stukjes goud,wat echt ontzettend mooi is.Als je in de koepel naar boven kijkt zie je prachtige tekeningen, waar ze destijds jaren over gedaan hebben. De kozijnen zijn van ijzer met daarin glas-in-lood ramen.Ook ligt er prachtig rood tapijt en is er een groot altaar en zie je veel kandelaren.Het kleurgebruik is wit van kalksteen en zwart van marmer.Ook heb je de Whispering Gallery in de kathedraal waar zelf het zachtste gefluister word gehoord.De locatie

De kathedraal staat op een hele mooie plek in Londen,heel centraal.Het is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer,de metro zit op iets van 100 meter van de kathedraal af.En de bussen rijden af en aan.

Het gebouw past heel erg mooi in de omgeving want er staan veel hoge gebouwen,maar niet meerdere kathedralen in de directe omgeving wat het juist zo mooi maakt dat alleen de St. Pauls er staat.

Rondom de kathedraal is een parkje met een aantal beelden dat ervoor zorgt dat het perfect aansluit bij het gebouw zelf.Het park zelf is op zijn beurt weer helemaal omringd door een brede en drukke weg. Ik vind dat dit een goede combinatie is van gebouw, groen en infrastructuur.De functie

Het gebouw is natuurlijk neergezet met de bedoeling om God te aanbidden

Maar ook is het gebouw een van Lodens bekendste gebouwen geworden doordat de kathedraal zo verschrikkelijk mooi bewerkt is. Het is een toeristische trekpleister geworden en door de inkomsten van toeristen kan de kathedraal bijgehouden en waar nodig gerestaureerd worden.De schoonheid

Ik vind het een verschrikkelijk mooi gebouw,zoals ik al heb gezegd past het perfect in de omgeving. Het parkje om de kathedraal maakt het plaatje helemaal af, het ziet er heel vredig uit. Het gebouw verleent zeker een meerwaarde aan de omgeving, ver vanuit de verte zie je de kathedraal hoog boven alle andere gebouwen uitsteken.

Als je naar binnen loopt valt je mond open,zo groot is het. Het is echt ontzettend mooi, vooral de met goud bezetten stukken.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.