DNA materiaal

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • Klas onbekend | 430 woorden
  • 5 juni 2003
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen
DNA

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

1. 84 % van de Nederlanders vindt dat DNA materiaal gebruikt mag worden. 57 % van de Nederlanders zijn bang dat er misbruik van het DNA wordt gemaakt. 71 % van de Nederlanders vinden dat het DNA van kinderen mag worden gebruikt om erfelijke ziekten te kunnen behandelen. 31 % van de Nederlanders vindt dat het DNA van planten verandert mag worden om zo gezonder voedsel te ontwikkelen.

2. Door problemen in de landbouw: - ziekten zoals BSE en varkenspest. - vergiftig dierenvoedsel.

3. Dat jongeren met elkaar kunnen chatten, berichten, verhalen, gedichten plaatsen op internet.

4. Turkse cultuur: als het vlees niet Halal (afkomstig van een rein dier) is kan een Turk het vlees niet met een gerust hart eten, ze vertrouwen alleen vlees dat bij de islamitische slagerij of boer is gekocht. Surinamse cultuur: Surinamers kopen grote hoeveelheden, het gaat er niet om hoeveel het is maar als het maar lekker is Marokkanse cultuur: gaan met een busje naar een boerderij en laten een schaap slachten. Ze kopen meestal veel te veel vlees. Nederlandse cultuur: Nederlanders bestaan uit 2 groepen de ene groep eet helemaal geen vlees dat zijn vegetariërs en de andere helft eet wel vlees maar minder dan in de allochtone cultuur.

5. Ik vind dat het wel kan maar Dat het beperkt moet blijven want als je er geen mensenlevens mee red, moet je het niet doen.

6. China, VS, Irak, Iran, Democratische republiek. Ik ben tegen de doodstaf want ook al heeft een persoon iets heel ergs gedaan dan is het niet aan de mens om hem te straffen. Hij kan BV zijn leven beteren.

7. A: Ja, ze moeten over hun eigen leven kunnen beschikken want iemand anders kan niet voelen wat z’on kind voelt maar als een kind 5 jaar oud is kan hij/zij die beslissing nog niet nemen. Het moet vanaf een bepaalde leeftijd. B: Minder jarigen hebben dan meer te zeggen. Volwassenen moeten ook naar kinderen Luisteren. C: 16 en 17 jarigen mogen zelf beslissen. in beginsel zelfstandig beslissen. Bij twaalf tot zestienjarigen is de instemming van ouders of voogd vereist.

9. de brahmanen (priesters) de kshatriya’s (krijgers, adel) de vaishya’s (boeren en kooplieden) de shudra’s (bedienden en landarbeiders) de paria’s (onaanraakbaren)

10. ongeveer 21, minder ik dacht dat er heel veel verschillende organisaties waren.

11. A: het belang is het bevrijden van dieren uit bijvoorbeeld dieren proefcentra of pelsdierenfokkerijen. B: DBF vind het zielig voor de nerts en de mening van de nertsenfokkerij is dat ze het niet erg vinden dat er onschuldige dieren worden gedood voor hun vacht. Ze verdienen daar hun brood mee dus hebben ze er een hele andere kijk op. 12. A:

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.