Levensvragen

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 2e klas vwo | 527 woorden
  • 6 augustus 2008
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
40 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Levensbeschouwing

Mijn levensvragen


Hoe is de wereld ontstaan?

Ik denk dat de wereld gemaakt is door een God want ik vind dat de oerknal theorie niet erg geloofwaardig is. Ik bedoel een "knal" en dan is er de mensheid en een wereld waarop we kunnen leven met alle benodigdheden. Dat geloof ik niet.

Wie heeft god gemaakt?

Mijn ouders zijn islamitisch en voeden mij zo op. Ik vroeg ze wie God heeft gemaakt en ze hadden me gezegd dat je daar niet over mag nadenken. Nou mooi dus wel want hoe kan je anders weten of er een God is? Ik denk dat er wel een God is maar ik snap niet hoe het allemaal in elkaar steekt dat hij er kan zijn.

Als er een god is waarom zorgt hij dan niet dat er geen slechte dingen worden gedaan?

Je hoort dagelijks van moorden, verkrachtingen of oorlogen. Maar als er een God is waarom zorgt hij dan niet dat bijvoorbeeld een president niet de oorlog verklaart aan een ander land?

Als er een god is waarom zorgt hij dan niet dat iedereen in hem gelooft en dat iedereen naar de hemel gaat?

Er zijn zoveel mensen die in allerlei godsdiensten geloven en zoveel mensen die niet-godsdienstig zijn. Waarom zorgt een god die de macht heeft om een wereld te maken dan niet dat er maar een geloof is en dat er geen andere theoriën zijn voor ons bestaan?

Hoe kunnen mensen die weten dat iemand ergens in geloofd daarmee spoten?

Soms hoor je wel eens dat iemand spot met iemands geloof als je het bijvoorbeeld over iets hebt in de klas wat met een geloof te maken hebt.
Je vind het toch ook niet leuk als iemand iets over jou eventuele geloof zegt dat niet zo aardig is.

Wanneer zal er een eind komen aan de mensheid?

Het leven moet een keer ophouden. Het kan niet blijven door gaan. Maar wanneer houdt het dan een keer op? Ik denk dat niemand dat kan zeggen.

Waarom maken mensen iemand anders zijn leven kapot?

Waarom vermoorden mensen andere mensen of zorg je dat ze ergens voor opdraaien. Ook al is het nog iets heel kleins daar hoor je zelf voor op te draaien. Je hoort zelf voor je daden te boeten.

Waarom denken mensen dat elke buitenlander hetzelfde is?

Iedere buitenlander en dan vooral de mensen die uit landen komen die ver liggen van Nederland wordt wel eens geconfronteerd met discriminatie. Bijvoorbeeld dat elke Turk een dief is. Niet iedereen is hetzelfde en dat is soms heel naar voor mensen die helmaal niet zo zijn.

Waarom kunnen we niet alle arme mensen helpen?

De mensen uit rijkere landen helpen al best veel de armere mensen maar nog niet genoeg. Er zijn zoveel arme mensen die geholpen moeten worden maar er is niet genoeg hulp.

Hoe zou het zijn als je ouders omgekomen zijn in een oorlog en dat je helemaal alleen zou zijn?

Ik denk dat je erg eenzaam bent en dat je niet weet hoe je verder moet. Dat je eigenlijk niet meer verder wilt. Ik denk dat ik zonder mijn ouders niet meer verder zou kunnen.

REACTIES

C.

C.

Woow mooi gedaan

11 jaar geleden

L.

L.

GOED.

11 jaar geleden

:.

:.

goede vragen :D

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.