Vragen metropool

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • Klas onbekend | 928 woorden
  • 4 juni 2003
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
23 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdrachten
Opdracht 4
a. Je kunt merken dat hij zich ouder voelt door de manier waarop hij schrijft (zijn taalgebruik), de lerares heeft het erover hoe goed hij les kan geven en hij houdt zich rustig vergeleken met de rest van de kinderen uit zijn klas.

b. Je ziet dat wanneer hij het gedrag van de chauffeur beschrijft.

c. In het einde van de tekst zegt hij:

“This is the first year I have been able to pass a horse-chestnut tree without throwing a stick at it.”

d. Nee, ik denk dat het een betweter gevonden zou worden.

e. Dear mister…

I wanted to say that I’m unable to get along with these kids especially the ones like Barry Kent. If they were all immature like Adrian Mole I still worked with much pleasure here but the last school trip made me realize that this is not what I’m looking for. I really hope there’s someone out there who is. So I think that this was my last week at this school.

Love, Ms Fossington-Gore Opdracht 5

a. Ik vind dat zijn moeder de meeste schuld heeft, omdat zij niet voor haar zoon opkomt en hem verwaarloosd heeft. Ze vindt haar nieuwe vriend belangrijker dat haar bloedeigen kind. Zijn vader heeft ook schuld want die haar er niet vandoor mogen gaan.

b. Nee, ik zou naar familie gegaan zijn en meer moeite gedaan hebben voor een baan. Ik zou nooit van mijn leven mijn vrijwillig een zwerversbestaan leiden.

c. Je hebt veel mensen en winkels in Londen waardoor er niet veel op je gelet wordt want in de grote steden zijn zoveel zwervers en andere soort mensen.

d. Ja, drugs zijn veel populairder. Kinderen hebben een grote mond. Ouders kennen vaak de vrienden van hun kinderen niet. Ze zijn minder afhankelijk van ouders vanwege treinen, taxi’s enz. Kinderen kunnen meer willen dan vroeger omdat er meer mogelijk is.

Opdracht 6

a. 1: ik ben zwanger
2: Toen ik weeën kreeg
3: Hij sloeg haar de hele tijd
4: Hij sloeg me omdat ik er als een slet uit zag maar hij naaide me toch

b. Ze kan als zwart meisje nergens anders naartoe en ze heeft haar kleine zusje waar ze zich verantwoordelijk voor voelt.

c. 2

d. Dear Celie,

I really feel sorry for you but I think you really should leave your dad en take your sister with you. I know this is a tough time for you but you can get trough it and once you did you can be proud of yourself. If you ever marrie a guy who start the raip en hit you again I would say leave him too, cause you’re to good for this kind of men.

Your since fully, Myrthe Opdracht 7.

Dit wil je ook lezen:

a. taxpayers
sucklings

b. Om te laten zien dat zij geen nette tieners zijn.

c. Hij beschuldigd de platenindustrie ervan dat zij degene zijn die ervoor zorgen dat het hele tiener gedoe uit de hand loopt.

d. Als je geld hebt kan je ineens doen wat je wilt je bent niet meer 100% afhankelijk van je ouders en kunt redelijk gaan en staan waar je wilt.

e. Ik persoonlijk stoor me vooral aan van die kleine dingen bijv. dat je de laatste mobiele telefoon moet hebben en dat je niet zonder een bepaalde computer kan enz. Ik geef toe dat ik er zelf ook aan mee doe maar toch.

Opdracht Ave Maria

De schrijver wil duidelijk maken dat kinderen de ruimte moeten hebben om te doen wat ze willen en de wereld te ontdekken. Dat je ze geen dingen moet verbieden zoals naar gewelddadige- en porno films te laten kijken enz. Dat ze zelf alles moeten ervaren om er achter te kunnen komen wat goed en wat slecht is.

Opdracht 9

d. Cult is iets wat in is wat de betreffende generatie bezig houdt dus een cultboek is een boek dat het leven van de betreffende generatie beschrijft, hoe de jongeren met elkaar omgaan enz. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat een cultboek van nu is.

Opdracht 10

d. Als ik chef van de politie zou zijn en ik moest de jeugd aanpakken zou ik beginnen met veel blauw neerzetten na twaalven. Ik zou veel security mensen in de cafés neerzetten. Mensen die ook maar één keer gevochten hebben ‘halt’ geven en op de zwarte lijst zetten. Zorgen dat niet alle soorten mensen door elkaar zouden lopen dus cafés voor de boeren ergens neerzetten en een straat verderop die voor de hiphop mensen. De laatste maatregel zou ik zeggen de cafés allemaal om 1 uur dicht en tegen de tijd dat de jeugd zich goed gedraagt de cafés weer tot later open. Ik denk dat het op deze manier wel helpt want stel ze gaan vechten dat heeft iedereen hier gelijk een probleem door omdat de cafés dan allemaal kei vroeg dicht gaan en als je vecht wordt je gelijk opgepakt

Utopie en distopie

1. Ik zou mijn tekst over discriminatie doen omdat ik vind dat dit nog steeds Een groot probleem is zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Mijn personage zal een donker meisje zijn dat gediscrimineerd wordt in de rest van haar omgeving waardoor ze niet meer kan zijn wie ze is. Ze zou geïntimideerd worden door de nazi’s in haar buurt en op die manier zichzelf helemaal kwijtraken. Op het einde zal alles wel goed komen maar er zou toch een duidelijke boodschap in moeten zitten naar de lezers toe van wat discriminatie kan aanrichten. De titel zou zijn: ik.31

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.