Hoofdstuk 5

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 5e klas havo | 655 woorden
  • 13 januari 2004
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4
10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hoofdstuk 5 - opdrachten

1. Een lichaam ondergedompeld in een vloeistof ondergaat een neerwaartse druk gelijk aan het gewicht van de verplaatste vloeistof.

2. radiografisch bestuurbare modelbouw

3. Dat er dingen worden uitgevonden die hier op aarde de zwaartekracht kunnen omzeilen, zodat er uitvinden zoals zwevende fietsen en auto’s kunnen worden gemaakt.

4. - Ik maak gebruik van ons huis, de school en van de Miro. - Volgens mij heb ik geen bescherming tegen gevaar - Ik eet en drink voldoende per dag, wat ik dan eet verschilt per dag. In ieder geval eet ik een paar boterhammen en drink ik een beter karnemelk per dag.

5. Ik heb geen klasgenoten die hier al mee bezig zijn.

6. Over gereedschappen van steen en metaal, materialen werden toen al zelf gemaakt van bijvoorbeeld dierenvellen en wol.

7. Door massaproductie en computers.

8. Ongeveer 15%, en een paar korte broeken, zwembroeken, sportschoenen en sokken.

9. Het kunstwerk voor V&D, 30 of 40 jaar geleden zou het in niemand opgekomen zijn zoiets te maken, nu worden er heel veel dergelijke kunstwerken gemaakt. Op de UT zijn er ook veel kunstwerken die om dezelfde reden modern zijn. 40 Jaar geleden bestond de kunst vooral uit schilderijen, dat is nu minder geworden. Vandaag de dag worden er meer kunstwerken in de vorm van beeldjes en grote kunstwerken gemaakt.

10. Er zitten niet alleen rechte vormen in, de Eiffeltoren heeft ook rondere stukken die wat klassieker zijn.

11. Met zonlicht, of vuur.

12. Verschillende kleuren licht, tv-beelden, computerbewerking.

13. In de soorten muziek en dans, en de genres toneelvoorstellingen.

14. Toepassingen in allerlei kunstwerken, om ergens herinneringen aan te hebben bijvoorbeeld aan vakantie, om verslag te doen voor de pers of anderen. Er zijn natuurlijk nog veel meer toepassingen mogelijk.

15. Beetje onzin lijkt mij, of niet?

16. Musici - het is een momentopname
Regen- Dit is een typische schilderij achtergrond, dus geen momentopname maar hier is gewoon geposeerd.

17. Zij maken sinds de uitvinden veel minder schilderijen omdat het vastleggen van iemand met een fototoestel veel sneller en je vaak spontanere beelden krijgt. Ze verdienen dus minder omdat de concurrentie van het fototoestel enorm is.

Dit wil je ook lezen:

18. Een piano, het is al een heel mooi instrument, ik denk niet dat hier iets aan verandert moet worden.

19. Dingen zoals keyboards werden uitgevonden, muziekstukken konden worden opgenomen en later weer beluisterd worden of als begeleiding gebruikt worden.

20. Mensen hebben geld en tijd om een instrument te kunnen bespelen.

21. Elektronisch gestuurd geluid, dan is er veel meer mogelijk en er kunnen geen valse tonen gemaakt worden.

22. - Werkloosheidsprobleem opgelost. - Luxe leven, maar absoluut geen lui leven. - Niet al te veel allochtone mensen.

23. Wetenschap is het je bezig houden met een bepaald iets zodat je nieuwe ontdekkingen of uitvindingen doet. Ik ken erg veel soorten wetenschap, alleen al hier op school houden mensen zich bezig met verschillende soorten wetenschap.

24. Ontwikkelingen gaan steeds harder omdat er meer wetenschappers komen en er steeds meer apparaten en machines komen die de wetenschap vergemakkelijken.

25. Een kunstwerk, een uitvinden is meestal iets met een bepaalde waarde voor de mensheid, zoals bijvoorbeeld de verbrandingsmotor, het is echter wel een uitvinding om deze materialen te gebruiken voor een kunstwerk.

26. Ja, het gebruik van deze materialen is uniek en dus een uitvinden maar het kunstwerk is verder wel mooi, maar niet echt bijzonder. Het is en blijft een kunstwerk.

27. Animari - Een soort prehistorische visie, een knipoog naar het tijdperk van de dinosaurussen, of juist een blik in de toekomst, naar de toekomstige dieren. Mushland - Een soort van hemel, een visie op het hiernamaals.

28. Met de computer doe je zelf erg weinig, je tekent iets simpels en de computer kleurt het voor je in. Dit is niet echt kunst meer, kunst is iets dat met de hand is gemaakt, hooguit wat simpele hulpmiddelen, maar geen apparaten die iets uit zichzelf kunnen doen.

29. Kunst kan echt feilloos ingekleurd worden en bewerkt worden, kunstwerken kunnen
worden ingescanned, worden bewerkt en vervolgens weer als poster uitgeprint worden. Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.