Vragen CKV Hoofdstuk 4

1. Een replica is nagemaakt van het originele kunstwerk in goedkopere materialen.
2. Mensen kopen replica's omdat er maar één origineel kunstwerk bestaat en omdat ze goedkoper zijn dan originele kunstwerken.
3. De kunstenaar wil hiermee zeggen dat vrouwen veel te veel rotzooi kopen in plaats van de nodige dingen en boodschappen.
4. Ik vind het belangrijk te imiteren als ik muziek aan het maken ben, want dit is leerzaam. Bijvoorbeeld het spelen van bladmuziek. Als ik zelf een muziekstuk maak vind ik het belangrijk om origineel te zijn.
5. Vriendelijk in omgang met anderen, je aan afspraken houden, beleefd zijn tegen andere mensen, niet brutaal zijn, zuinig zijn op eigen spullen en die van anderen.
6. Je moet muzikaal zijn en een oud muziekstuk beter maken, wil je doorbreken in de muziekwereld. Je moet ook je muziekstuk commercieel maken, en iemand vinden die vertrouwen in jou en je muziek heeft.
7. Het muziekstuk moet verrassend en vernieuwend zijn. Bijvoorbeeld van een simpel rock-stuk naar moderne trance.
8. Ja, bijvoorbeeld Junkie XL (A Little Less Conversation) en Gigi d’Agostino (The Riddle) hebben die muziekstukken beter gemaakt, en een platenmaatschappij gevonden die hun muziek commercieel heeft gemaakt.
9. Nee, want het nummer zelf is niet veranderd, het is niet door iemand anders opgenomen.
10. De term soap is ontstaan in de VS tijdens de depressie van de jaren ' 30. Soaps waren toendertijd 15-minuten durende radioprogramma's, die gingen over vrouwen en die zich concentreerde op emotionele dilemma's. Ze werden gesponsord door zeepfabrikanten die hoopten dat ze door het sponsoren van radioprogramma's over vrouwen, hun families en de huiselijke problemen van alledag een publiek van huisvrouwen konden bereiken waar ze hun zeeppoeder aan konden verkopen. De alsmaar doorgaande verhalen werden zeer populair en in 1950 kwam de eerste soap op de televisie. Tegenwoordig heeft bijna elk land een eigen soap, ze zijn namelijk goedkoop om te produceren en populair bij een groot publiek. Vaak zelfs populairder dan de meest succesvolle soaps die uit het buitenland worden geïmporteerd. Sommige landen, anderen dan de VS, hebben geprobeerd om op succesvolle wijze hun "eigen" soaps te exporteren. Geen enkel land is echter zo succesvol in de exportatie van soaps als de VS. Amerikaanse soaps als The Bold & The Beautiful en As The World Turns worden wereldwijd bekeken.
11. * Er moeten acteurs van verschillende leeftijden in de soap zitten.
* Aan het eind van de aflevering moet een cliffhanger zitten.
* De personages moeten herkenbaar zijn.
* De situaties en gebeurtenissen moeten herkenbaar zijn.
* Er moet een romantisch beeld worden gecreëerd.
* De mensen moeten succesvol zijn en als voorbeeld dienen.
* Er moeten extreme gebeurtenissen plaatsvinden.
* De personages moeten er leuk uitzien en goed gekleed zijn.
* Huizen en leefomgeving moeten er goed uitzien.
* Scènes moeten afwisselend zijn, door twee verhaallijnen te laten spelen.
12. Goede Tijden, Slechte Tijden; De Zwakste Schakel; Big Brother; Starmaker; Eigen Huis en Tuin.
13. Uitgangspunt voor deze fotoreeks is het verschil in uiterlijk onder één groep: de punkers. Ze doen daarmee wel recht aan de punkers, want als punker wil je er graag zo uitzien.
14. Je kunt kledingstukken zien in reclames die je graag wilt hebben en daarna in de winkel; koopt. Dit geldt ook voor haardracht, make-up, voedsel, interieur.
15. Uit de kledingbranche om 100% wollen kleding te promoten. Ik vind dit onzin, want synthetische vezels zijn goed genoeg voor kleding.
16. * Omdat meerdere mensen schilderijen wilden kopen;
* Omdat originelen vaak te duur en te schaars waren;
* Omdat de kopiërende schilders hierdoor konden leren schilderen.
Tegenwoordig mogen schilderijen niet meer worden gekopiëerd, maar er worden wel posters gemaakt van bekende schilderijen.
17. Dit zijn allemaal originelen, omdat de kunstenaar zelf heeft bepaald hoe groot de oplage is.
18. Het is met ander papier en andere inkt gedaan, en zijn handtekening staat er niet onder.
19. Eigenlijk is het dan niet zijn eigen werk omdat hij de schilderijen dan niet zelf maakt. Maar als hij de winst deelt is het wel eerlijk, en dan ook een slimme manier om schilderijen te maken, want als één van de schilderijen niet wil verkopen, zijn er in korte tijd anderen gemaakt.
20. Ze werkten op dezelfde manier van schilderen: meerdere schilders maken schetsen en werken dit dan uit. Daarna zet de schilder zelf zijn handtekening eronder.
21. Hij verwijst naar het gelijknamige schilderij van Manet. Hij doet dit omdat hij problemen van plaggiaat wil voorkomen.
22. Hij heeft het schilderij geabstraheerd, simpeler uitgevoerd.
23. Gravure van Raimundi:
* Bevat veel meer personen
* Is in grijstinten uitgevoerd
* Personages zijn goden
* Bevat strijdwagen met paarden in de lucht.
24. The Lord of the Rings, The Green Mile.
25. Naar mijn mening bij geen van beide, in ieder geval niet zozeer dat het in het oog valt.
26. Omdat anders de mensen die het nagemaakt hebben en niet de officiële makers er geld aan verdienen.
27. Het ziet er net iets anders uit dan je verwacht had, of de verkoop rond het artikel verloopt vreemd.
28. Hij zoekt persoonlijke details van oorspronkelijke maker, en bepaalt daarna de oudheid van het kunstwerk door te kijken naar de kwaliteit van het materiaal en de vorm van het kunstwerk.
29. Mij maakt het niet zoveel uit, zolang het leuk is, en het werkt, en ik er geen problemen mee krijg. Een gekopieerde cd speelt bijvoorbeeld net zo goed af als een gewone, en een namaakbeeldje ziet er net zo leuk uit als een origineel.
30. 'Designversies' zijn vaak meer dan 200% van de prijs van een 'gewone' versie. Kleine verschillen zijn nog wel aanvaardbaar, maar het kan natuurlijk altijd tè.
31. Hij heeft voor die chinese stijl gekeken naar andere gebouwen in China en daarvan dingen overgenomen. Zijn gebouw is dus alles behalve authentiek.
32. Nee, want dan gaat de hele Chinese stijl verloren. Het binnenste was al veranderd waardoor interieur en architectuur niet meer overeenkwamen, het zou zonde zijn om ook nog de architectuur te gaan veranderen.
33. In het Groninger Museum is dit in gedeeltes van het gebouw zo. Binnenin het cirkelvormig aluminium paviljoen is een verlichte cirkelvormige vitrine ontworpen.
34. In feite wel, want het kunstwerk wordt toch echt verkocht als een kunstwerk van hemzelf, en als hij dan zelf vindt dat zijn eigen kunstwerk niet echt is, kan het niet meer verkocht worden. Maar hun oordeel hoeft niet altijd te kloppen, ze maken zoveel schilderijen dat ze zich ook wel eens kunen vergissen.
35. Het staat voor de kenmerken of dergelijke waaraan gezien kan worden dat het werk inderdaad het origineel is, of waarom het zoveel waard is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.