De stad, opdracht 9

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • Klas onbekend | 343 woorden
  • 26 april 2001
  • 125 keer beoordeeld
Cijfer 3
125 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
Onderwerpen

De antwoorden zoals ze in het antwoordenboek staan:

1. Er kan een naam ontleend worden aan muziek-, strip-, of filmfiguren of een bepaalde bijnaam.

2. Een tag is kunst indien: - er meer te zien is dan alleen letters - de techniek bijzonder is - het een hele originele tag is
het een tag is van een bekende grafitischrijver, passend in zijn hele oeuvre. - De vorm v.d. letters, het kleurgebruik en de betekenis goed bij elkaar aansluiten.

3.a. – Het werk bestaat uit drie evengrote delen (panelen), de scheiding tussen de delen is goed te zien. - Het is een complexe compositie die niet snel en spontaan gespoten is. De graffiti is zeer gederailleerd, dat zul je niet snel zien op een straat(muur)-graffiti. - De verf is op verschillende manieten gebruikt: vloeiende grote vlekken (Bijvoorbeeld het blauw-Groen) en de strakke zwarte lijnen. Dat is haast onmogelijk op een poreuze muur. b. Vermoedelijke volgorde: - Van de belangrijkste vormen (trein, brug, horizon, wolkenkrabber, vrijheidsbeeld, wolken, notenbalk) - Kleuren van de achtergrondvlakken (o.a. oranj geel groen blauw) - Inkleuren van de vorm - Zwarte lijnen - Noten, teksten, detaillering - Titel (sky’s the limit 83) c. Het vrijheidsbeeld in combinatie met de wolkenkrabbers van Manhattan en graffiti op de subway. Op de getekende ondergrondse op de brug staat York. d. Zijn tag Blast is te zien op het onderste paneel, bovenaan in het blauwe vlak tussen de zwarte stippels. e. Er zijn verschillende aanwijzingen dat graffiti niet tegen te houden is, de schrijvers zullen doorgaan met het maken ervan: - Het vrijheidsbeeld draagt een radio waar muziek uit komt: Sky is the limit, het vrijheidsvuur omringt de tekst met vlammen. - De zwarte stippels verbinden de tag van de schrijver aan de ene kant met de graffiti en aan de andere kant met het vrijheidsbeeld, de muziek en de lucht. Ook blast is niet te stoppen, hij wil in vrijheid blijven schrijven en hij laat zich door niemand tegen houden. De maker van de graffiti is dus tegen de acties van de Oud-burgemeester.

REACTIES

H.

H.

hoi Pequeño

ik heb een vraagje voor je.
over welke opdracht uit de hoofdstuk de stad heb je het?
ik zie namelijk geen opdracht 9, maar alleen 1.2, 2.3, etc.
heb je een Havo of een Vwo boek?
alvast bedankt voor je antwoord!
wil je a.u.b zo snel mogelijk antwoorden?

22 jaar geleden

R.

R.

Egt super dit!
ik moest het vanmiddag maken ma khad geen tijd
tis es egt goed:D


19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.